Fitnes narukvice idealne za sve letnje aktivnosti i sportove

Fitnes narukvice

Leto je idealno godišnje doba za aktivnosti u prirodi, a posebno za trčanje i plivanje. Mnogi sportisti i rekrativci koriste razne fitnes aplikacije koje pokazuju pređenu kilometražu, potrošene kalorije, uticaj na kilažu, krvni pritisak, puls i slično. Mnoge pomenute aplikacije dostupne su i za mobilne telefone, međutim telefoni su iz godine u godinu sve glomazniji i teži, pa postaju nezgodni za nošenje tokom fizičke aktivnosti, posebno za plivače. Iz tog razloga javila se potreba za osmišljavanjem praktičnih satova i narukvica koje pokazuju ove vrednosti.

Poslednjih godina fitnes uređaji kao što su narukvice, satovi, GPS uređaji za trčanje i biciklizam, postaju sve popularniji na svetskom i našem tržištu. Ovi uređaji su sastavni deo opreme svakog profesionalca ali ih sve češće koriste i rekreativci. Jedan od najpopularnijih uređaja za trčanje, posebno među rekreativcima, su fitnes narukvice. Mi ovom prilikom izdvajamo narukvice proizvođača Garmin koje su među najpopularnijim na našem tržištu.

Narukvica Garmin Vivofit 3 meri aktivnosti koje pokazuju broj koraka, kalorija, pređenu kilometražu i vreme. Moguće je podesiti i individualni dnevni cilj koji će vam diktirati tempo fizičke aktivnosti i na taj način uticati na postizanje rezultata. Dodatna opcija je i ta da je moguće pratiti i san, kao i otkucaje srca u minuti. Najveća prednost ovog uređaja je baterija koja traje godinu dana. U tome je prednost ovog proizvođača u odnosu na ostale jer kod nekih drugih baterija traje samo nedelju dana.

Garmin Vivosmart HR pametne narukvice su naprednija verzija Vivofita, jer one registruju i obrađuju jako veliki broj podataka kao što su: koraci, dosegnutu visinu, udaljenost, kalorije, minute aktivnog kretanja i slično. Vivosmart HR pamti trenutni nivo aktivnosti a onda na osnovu toga predlaže dostižan dnevni cilj. Kako ispunjavate njegove zadate ciljeve on tako prilagođava vaš cilj za sledeći dan i na taj način vas postepeno vodi ka zdravijem načinu života. Tokom dana vas podseća da ostanete aktivni i upozorava vibriranjem ako ste neaktivni više od 1 sat. Narukvica beleži i srčane otkucaje u stanju mirovanja i u stanju intenzivne aktivnosti.

Podaci su jasni i dobro pozicionirani na ekranu.  Ove pametne narukvice se automatski sinhronizuju sa vašim telefonom kako bi obradile podatke o fizičkoj aktivnosti i pripremile plan za sutrašnji dan. Na ekranu možete videti podatke sa vašeg telefona. Moguće je odabrati različite mere prema vašim potrebama, uređaj se automatski sinhronizuje sa pametnim telefonom i na taj način se spremaju statistički podaci. Posebno je impresivna preciznost u merenju kilometraže pa vam neće trebati uređaj sa GPS tehnologijom.

Ono što je posebno zanimljivo kod Garmin Vivosmart HR narukvica je to što ih možete povezati na telefon i preko nje videti sve pozive ili poruke, kao i obaveštenja sa svih društvenih mreža.

Fitnes narukvice dostupne su na našem sajtu u više modela i boja, a u zavisnosti od modela i cene variraju i pomenute karakteristike.