CES 2021 – dodeljene nagrade za inovativnost

CES 2021

CES 2021 sajam održan je i ove godine. Uprkos brojnim poteškoćama izazvanim pandemijom, brendovi su tokom protekle godine na tržište izbacili odlične uređaje. CES 2021 sajam je, radi bezbednosti učesnika i posetilaca, ove godine održan “all-digital” od 11. do 14. januara. U skladu s novonastalim okolnostima koncept je izmenjen, ali su se organizatori potrudili da osmisle platformu koja će posetiocima obezbediti personalizovano iskustvo koje inspiriše.

Važan deo ovog sajma je i dodela nagrade za inovativnost. Kako se biraju dobitnici? Panel sudija sastavljen od predstavnika medija, dizajnera, inženjera pregleda prijave i nagrađuje one koji se ističu po inovativnosti, funkcionalnosti i dizajnu.

Harman je osvojio rekordnih 20 nagrada

Iako od Harmana uvek mnogo očekujemo, ove godine su, slobodno možemo reći, prevazišli sebe. Harman grupacija obuhvata JBL, Harman Kardon, Mark Levinson i Infinity brendove. Mi ćemo se danas osvrnuti na nagrade koje su osvojili JBL i Harman Kardon.

CES 2021 nagrade za Harman Kardon

Harman Kardon Radiance 2400 sistem zvučnika jedan je od dobitnika Best of Innovation Award. Ovaj sistem je savršen spoj elegantnog, minimalističkog dizajna i vrhunskih materijala. Sastoji se od dva ultra-slim podnostojeća zvučnika i sabvufera koji obezbeđuju premium zvuk bogat detaljima. Opremljeni su Constant Beamwidth Tehnologijom, patentiranom akustičnom tehnologijom koji omogućava slušaocima da uživaju u vrhunskom zvuku bez obzira na to gde se nalazite u prostoriji.

Honoree Innovation nagradu su osvojili Harman Kardon SoundSticks 4 – izvanredan audio sistem skulpturalnog dizajna. Ovaj 2.1 sistem sastoji se od sabvufera i dva satelita koji obezbeđuju odličan, detaljan zvuk. Ukoliko ste u potrazi za jedinstvenim sistemom koji ne zauzima mnogo mesta, a ulepšava enterijer i obezbeđuje odličan zvuk, SoundSticks 4 su definitivno pravi izbor. Nadamo se da će ovi Harman Kardon proizvodi uskoro biti dostupni i na našem tržištu.

CES 2021 nagrade za JBL

JBL Bass Pro Go dobio je nagradu u dve kategorije. BassPro Go je dva-u-jednom – subwoofer i prenosivi zvučnik. Dizajniran je da se jednostavno montira i puni u automobilu. Odlično nadopunjuje čak i zvučnike punog opsega, dodajući moćne niske tonove. Poseduje bazu i praktične i jednostavne komande. Lako se pretvara u bluetooth zvučnik vodootporan po IPX5 standardu. Opremljen je baterijom autonomije 8h.

Potpuno bežične slušalice sa redukcijom buke običan dan pretvaraju u izvanredan. JBL Live Free NC+ TWS slušalice povezuju vas s muzikom tokom celog dana zahvaljujući komfornom i kompaktnom dizajnu. Active Noise canceling, Google assistant & Amazon Alexa, Ambient Aware & Talk Thru, futrola koja ujedno i puni slušalice i vodootpornost po IPX7 standardu, izdvaja ove slušalice od konkurencije.

JBL Club PRO+ TWS slušalice obezbeđuju ultimativne true wireless performanse. Povezuju se s telefonom čim otvorite futrolu. Omogućavaju vam da odlučite koliko spoljnog sveta želite da pustite u svoj svet muzike. Zahvaljujući drajverima od 6.8mm obezbeđuju pravi JBL Pro zvuk.

Najbolje rešenje za Android uređaje, JBL LIVE PRO+ TWS omogućavaju impresivno audio iskustvo korisnicima. Uz jednostavno “Hey, Google” lako možete aktivirati glasovnog asistenta i tako upravljati pozivima, plejlistama i svakodnevnim obavezama. Opremljene su baterijom autonomije 28h i podržavaju super-brzo punjenje. Nadamo se da će uskoro biti dostupne i na našem tržištu.

JBL PartyBox 310 party zvučnik realne snage 240W i originalnog JBL zvuka. Svetlosni efekti unose klupsku atmosferu gde god da organizujete žurku. Opremljen je baterijom autonomije 18h i ulazom za mikrofon i gitaru uz koje ćete uvek organizovati karaoke žurke za pamćenje.

Na ovom sajmu su takođe predstavljeni novi zanimljivi proizvodi, a o tome možete čitati u našem sledećem blogu.