Zvuk koji možete gledati: JBL Pulse

Nije lako pisati o utiscima pojave kojom ste očarani. Pojava o kojoj ću pisati je JBL Pulse, sinergija zvuka i svetla koja pruža gotovo opipljiv osećaj muzike. Očaran sam  jer sam obožavalac dobrog zvuka i dobrog industijskog dizajna, a Pulse nudi i više od toga.

JBL Pulse

Ono što smo već viđali do sada su razni prenosni zvučnici koji dobro sviraju. Tu su Jbl Charge, JBL Micro, Flip ili pak Goobay Soundbar. Neki od njih imaju aluminijumsko kućište, nekoliko boja u seriji ili mat završnu obradu, ali u poređenju sa JBL Pulse-om, svi su oni statični objekti iz kojih izlazi samo zvuk. Sada ispred sebe imamo zvučnik koji pored sjajnog zvuka priređuje i lajt šou koji podseća na lava lampu koja svetli usklađeno sa muzikom.

Kućište zvučnika sagrađeno je je od kvalitetnih materijala i to se lako može osetiti u ruci, a raspored težine zvučnika je kao i kod Charge-a veoma pravilan. Telom zvučnika dominira crna mreža iza koje dolazi svetlost koja se u ritmu muzike rasipa u etru. Sa donje strane zvučnika nalaze se pet LED dioda koje služe kao indikator napunjenosti baterije. Inače, baterija u Pulse-u će vam pružiti 10 časova Bluetooth žurke bez svetla ili 5 časova sa živopisnim LED diodama.

Uz zvučnik ćete dobiti USB punjač sa adapterima za razna tržišta i microUSB kabal za punjenje preko punjača ili računara.

Za zvuk su zadužena dva drajvera od po 6W koji prave neočekivan zvuk. Jako su glasni, a siguran sam da će JBL Pulse iznenaditi i one sa visokim očekivanjima, a ako mi ne verujete, dođite u naše radnje i uverite se.