Niska cena, sjajan kvalitet: Kenwood KMM-257

Ono što ne vidite očima, ne verujete da postoji, pa smo morali da isprobamo ovaj uređaj. Ono što ne čujete svojim ušima ne znate kako zvuči, a mi, kada smo ga čuli ostali smo bez reči. Nismo očekivali toliko od uređaja koji košta 5490 dinara. Pogledajte u nastavku kakvi su utisci o medija risiveru koji košta manje od punog rezervoara goriva.

KMM-257 je multimedijalna jedinica standardne veličine bez CD čitača, sa USB ulazom, kao i sa AUX ulazom za stoljašnje uređaje. Prednost ovog u odnosu na druge medija plejere je to što ovaj mališan reprodukuje i FLAC fajlove koji se smatraju najkompleksnijim kompresionim formatom kod koga ne dolazi do gubitka kvaliteta na snimljenom zvuku usled digitalizacije ili prenosa fajlova. Osim toga, optimizovan je i za reprodukciju muzičkih fajlova sa iPod, iPad i iPhone uređaja.

Do sada u prodavnici nismo imali priliku da se susrećemo sa auto uređajima bez CD čitača, pa nas je KMM serija iznenadila. CD Player u auto radiju je, nekako kao dogma, morao da postoji, a skoro da se nikada nije preispitivala njegova upotrebna vrednost. Danas, kada je rezanje muzike na stotom kilometru autoputa ka prošlosti, distibucija fajlova pomoću flash memorija, mobilnih telefona i MP3/4 playera je oberučke prihvaćena metoda koja ne zahteva puno vremena za razmenu fajlova, a ni novac za jednokratne memorijske medije (CD, DVD, kasete…). Zbog toga, Kenwood odlučuje da razvije KMM seriju uređaja koji nemaju CD čitače, pa se njihova cena i dimenzije smanjuju, a kvalitet reprodukcije raste. Na slici ispod se nalazi poređenje gabaritnih karakteristika jednog Kenwood KMM media player-a sa CD player-om standarne veličine.

DSC_1342

Ugradnja uređaja je jednostavna,  a da bi se uređaj uklopio u konzolu auta, možda će vam trebati odgovarajuća maska odnosno blenda za auto radio. Na njega možete povezati do 4 zvučnika maksimalne snage 50w, a opciono, moguće je povezati i kontrole sa volana pa krstarenje drumovima može da počne.

Nisam pomenuo, a treba reći i to da KMM-257 ima i AM/FM tjuner pa ćete, kada vam dosadi onih 8000 pesama sa iPod-a, moći i da slušate kristalno čist zvuk sa radija. Zahvaljujući USB interfejsu sa prednje strane, dok budete slušali muziku, vaš iPhone ili iPod će se puniti strujom od jednog ampera. Kenwood je prvi, među proizvođačima audio auto opreme, proizveo medija risivere koji reprodukuju FLAC format (Free Lossless Audio CODEC), a KMM-257 je jedan od uređaja koji imaju tu mogućnost.

Zvuk koji smo reprodukovali je, može se reći HI-FI kvaliteta. FLAC fajlovi se puštaju bez po muke, a fenomenalan zvuk ćete čuti na svim frekventnim opsezima. Naravno, zvuk u mnogome zavisi od zvučnika koje ste instalirali u autu, ako želite i njih da “apgrejdujete”, predlažem da pogledate neke od sjajnih modela iz JBL, Infinity i Magnat portfolija.

Ključne karakteristike:

 • Mechaless USB risiver
 • Odstranjiv prednji panel
 • USB 1.0/2.0 brzi port
 • Direktna kontrola iPod/iPhone uređaja
 • MP3/WMA/AAC/WAV reprodukcija
 • FLAC (Free Lossless Audio Codec) reprodukcija
 • Plitka šasija (30% manje od CD-risivera)
 • Čuvanje sačuvanih stanica i bez napajanja
 • Crvena iluminacija tastera
 • Dimenzije (ŠxVxD) 182 x 53 x 107mm
 • Težina 640gr

1 KOMENTAR

Comments are closed.