Predstavljamo vam Canton Smart GLE 3 zvučnike

Canton Smart GLE 3

Bežični, pametni, svestrani. Tako bi glasio naš opis Canton Smart GLE 3 zvučnika, ako bismo morali da ih opišemo u 3 reči.

Brend Canton se proizvodnjom zvučnika bavi već više od 49 godina. Njihovo iskustvo i želja da korisnicima pruže više rezultirala je fantastičnom serijom pametnih zvučnika, čiji su deo i Smart GLE 3. Dokaz su da naizgled kompaktni zvučnici mogu biti izuzetno snažni i čak dovoljni za pravi užitak. Šta ih izdvaja od konkurencije?

Canton Smart GLE 3 – šta ih čini posebnim

Na prvi pogled liče na klasične bookshelf zvučnike. Svedenog su dizajna, jednostavnih linija i dostupni su u crnoj i beloj boji. Zbog svih ovih karakteristika odlično se uklapaju u moderne enterijere.

Ukoliko sklonite mrežicu, zapazićete vufer od 7″ i tviter od 1″ koji su zaslužni za snažan zvuk. Na glavnom zvučniku nalazi se renomirano pojačalo D klase. Snaga zvučnika po kanalu je 350W, što definitivno nadmašuje njihove dimenzije. Obezbeđuju ritmičan i žustar zvuk koji će vas pokrenuti. Zahvaljujući vuferu od 7″ uživaćete u dubokom i moćnom basu.

Ono što odmah privlači pažnju je displej koji se nalazi na prednjoj strani zvučnika. Nenametljiv displej je lako čitljiv i prikazuje glasnoću, izvor i funkcije. A ovi zvučnici su stvarno bogato opremljeni funkcijama!

Najpre, zvučnici se međusobno bežično povezuju što olakšava njihovo pozicioniranje i montažu – vrlo praktično, zar ne? Osim toga, bežično se povezuju i sa mobilnim uređajima zahvaljujući bluetooth konekciji. Uz apt:X kodek, bežična konekcija prenosi zvuk bez gubitaka.

USB konektor omogućava direktno povezivanje s računarima, što je naročito praktično ukoliko ste u potrazi za dobrim zvučnicima za home office. Ako je potrebno da ih povežete sa televizorom, CD plejerom, risiverom ili gejming konzolom, na raspolaganju vam je digitalni koaksijalni port i XLR.

Sve funkcije s lakoćom možete kontrolisati na daljinskom upravljaču. Npr. uz DST funkciju, koja će biti prikazana na displeju, na jednostavan način možete odrediti koliko su zvučnici udaljeni od pozicije s koje ćete slušati. LIP funkcija vam omogućava da sinhronizujete zvuk i sliku. VOI će naglasiti glas, što je idealno kada gledate vesti. Izborom ekvilajzera funkcije ćete u potpunosti moći da prilagodite svom ukusu.

Mogu biti samostalni, ali i deo tima

Kao što smo rekli, opremljeni su pojačalom a i dovoljno su snažni i to ih čini idealnim stereo sistemom. Dakle, potpuno su samostalni.

Još jedna izvrsna mogućnost koju vam ovi zvučnici pružaju je postepena nadgradnja sistema. Jednostavno ih povežite sa vuferom iz GLE serije ili centralnim zvučnikom, dodajte im podnostojeće zvučnike i imaćete kompletno surround iskustvo. Bioskopsko iskustvo će biti još vernije uz podršku za Dolby Audio i DTS Digital Surround format.

Kada ih kombinujete sa drugim pametnim zvučnicima možete formirati multi-room ozvučenje, što otvara novi niz fantastičnih mogućnosti.

Recimo da radite od kuće, rešili ste da napravite pauzu i pustili ste omiljenu radio stanicu. Upravo je krenula vaša pesma, ali morate da se vratite u radnu sobu i prionete na posao. Kada su zvučnici deo multi-room sistema tu pesmu možete slušati u svim prostorijama, pa će vam povratak na posao biti prijatniji.

Bilo da volite glasnu muziku koja pokreće ili tihu pozadinsku muziku koja opušta, nećete pogrešiti ako Canton GLE 3 zvučnici budu vaš izbor. Kompletnu specifikaciju pročitajte na našem sajtu, klikom ovde.