Predstavljamo – Harman Kardon Nova

hknovaheader-web

Poslednjih godina sve veći broj poznatih proizvođača zvučnih sistema okreće leđa tradicionalnom kockastom dizajnu i pokušava da napravi nešto novo i inovativno u skladu sa aktuelnim vizuelnim trendovima. Prateći svoju estetski veoma uspešnu seriju SoundSticks zvučnika, Harman Kardon je dizajnirao Nova zvučnike sa posebnom pažnjom na moderan i neutralan dizajn koji se idealno uklapa u svaki enterijer uz svoje providno kućište satelita.

Harman Kardon Nova zvučnici spadaju u kompaktne stereo zvučne sisteme namenjene prevashodno kućnoj upotrebi, dizajnirani su da odgovore svim savremenim multimedijalnim potrebama, a zahvaljujući malim dimenzijama nećete imati problema sa prostorom za njih. Zvučnici dolaze dobro zaštićeni u kutiji, dok su sami sateliti takođe umotani i u crnu tkaninu kako bi se transparentno kućište satelita dodatno zaštitilo tokom transporta. Ovo samo dodatno govori o tome da je Harma Kardon-u svaki detalj itekako bitan, i da se zaista radi o jednom vrhunskom proizvodu u svojoj kategoriji. Pored satelita u kutiji se nalazi još jedna manja kutija sa uputstvom i pratećim kablovima za povezivanje – napojnim kablom, ispravljačem, interkonekt kablom za satelite, i aux kablom sa 3.5mm stereo konektorima.

Povezivanje Nova zvučnika je jednostavno i veoma fleksibilno zahvaljujući višestrukim ulazima. Za povezivanje sa prenosivim uređajima, Nova poseduje ugrađenu bežičnu Bluetooth konekciju koja omogućava jednostavno i brzo povezivanje sa pametnim telefonima i tabletima, ali i kompatibilnim desktop i laptop računarima. Bluetooth takođe sadrži i NFC podršku za uparivanje sa telefonima samo jednim dodirom što dodatno olakšava upotrebu. Zvučnici mogu da zapamte do 5 uparenih Bluetooth uređaja i automatski se povezuju sa njima nakon prvog uspešnog povezivanja.

Pored bežičnog povezivanja Nova takođe poseduje i klasični 3.5mm audio ulaz koji omogućava povezivanje sa skoro bilo kojim audio uređajem, a tu je i digitalni optički ulaz koji omogućava digitalnu vezu sa računarom, risiverima, gaming konzolama, ali i savremenim televizorima što predstavlja odličnu alternativu integrisanim TV zvučnicima.

hknovatv-web

Sa zvučne strane Nova sadrži dvosistemske drajvere – i to po jedan 2.5” srednjetonac i 1.25” visokotonac u svakom satelitu. Drajvere pokreće integrisano pojačalo koje isporučuje 20W realne snage svakom satelitu, dok se energija koju stvaraju prednji drajveri usmereva kroz unutrašnjost satelita na pasivan bass radijator koji se nalazi na poleđini. Ovakav pristup daje pun zvuk sa odlično definisanim niskim tonovima što eliminiše potrebu za dodatnim subwoofer-om i doprinosi kompaktnijim dimenzijama bez kompromisa po kvalitet zvuka. Reprodukcija je zaista vrhunskog nivoa i prisustvo svih tonova je dobro izbalansirano – od jasnih visokih tonova, preko odlično definisanih srednjih tonova, pa sve do snažnog bass-a koji ne neutrališe ostale tonove prilikom glasne reprodukcije. Nova donosi veoma detaljnu zvučnu sliku koja pruža odličan zvuk bilo da se radi o slušanju muzike, gledanju filmova, ili nekom drugom vidu zabave, te svakako opravdava Harman Kardon brend.

Kontrole zvučnika su jednostavne i smeštene na desnom satelitu. Fizički tasteri ne postoje, a sve kontrole su izvedene u vidi kapacitivnih senzora osetljivih na dodir. Od kontrola tu su senzor za uključivanje, Bass Boost, senzor za Bluetooth uparivanje, i niz senzora duž gornje ivice koji omogućavaju kontrolu jačine jednostavnim povlačenjem prsta po ivici. Kada su zvučnici upareni putem Bluetooth konekcije, kontrola jačine se sinhronizuje sa kontrolom jačine uparenog uređaja što omogućava i direktnu kontrolu putem samog uređaja.

Harman Kardon Nova predstavlja odlično zaokružen stereo sistem zvučnika, sa dovoljno snage i neverovatno čistim i preciznim zvukom koji će prijati čak i zahtevnijim korisnicima. Sa svojim kompaktnim dimenzijama odlično se uklapa u bilo koju kućnu prostoriju ili kancelariju, dok će njegov moderan estetski dizajn privući mnoge poglede.