Google Home dobija ozbiljnu konkurenciju – predstavljeni su novi pametni JBL LINK zvučnici

JBL LINK
null

Jedan od najpoznatijih proizvođača kvalitetnog ozvučenja, JBL, predstavio je novu seriju zvučnika sa Google Assistant podrškom – tačnije, virtualnim asistentom. Ova serija pametnih zvučnika nosi oznaku JBL LINK i postoje verzije LINK 10, LINK 20 i LINK 300.

JBl je po ugledu na Google napravio pametni zvučnik, s tim što su oni otišli korak dalje i proizveli bežični pametni zvučnik. Za razliku od Google Home zvučnika koji je dizajniran za pomoć kod kuće, nove smart JBL LINK 10 i LINK 20 zvučnike možete poneti napolje, što je i glavni cilj JBL-a. Autonomija baterije zvučnika LINK 10 je oko 5 sati, dok je kod LINK-a 20 nešto izdržljivija i traje 10 sati.

jbl

Virtuelni asistent kojeg je stvorio Google od sada omogućava JBL LINK zvučnicima aktivaciju glasom, kao i upravljanje muzikom glasovnim komandama. Kao i kod Google Home zvučnika, osim upravljanja muzikom, vlasnici JBL zvučnika moći će i da organizuju svoj kalendar i kontrolišu pametne uređaje uz pomoć nekoliko glasovnih komandi. Ovi pametni zvučnici moći će i da odgovore na neka pitanja i zahteve, traže pravac kada putujete, proveravaju poslednje vesti, saobraćaj i da prevode neke fraze.

LINK 10 i LINK 20 ocenjeni su kao vodootporni IPX7 zvučnici, što znači da mogu preživeti 30 minuta pod vodom na dubini od jednog metra. To znači da korisnici mogu poneti ove zvučnike na bazen, plažu, jezero ili ispod tuša.

link

JBL-ovi LINK zvučnici nemaju samo inovaciju koja uključuje Google Assistant, već emituju i zvuk visoke definicije tako što ga strimuju sa Chromecast-a, koji omogućava mnogo bolji i kvalitetniji zvuk od bluetooth konekcije. Bluetooth konekcija, inače i dalje postoji kao opcija. Ono što je važno je da kada slušate muziku preko telefona, imate opicju da ne čujete notifikacije kada stignu nove poruke ili kada vas neko zove. Chromecast omogućava i multi-room playback što znači da korisnici mogu da usmere audio ka drugim zvučnicima u kući i sve to preko jednog telefona.

JBL je LINK pametne zvučnike predstavio na pres konferenciji na IFA događaju u Berlinu. JBL LINK zvučnici predstavljeni su kao pametni zvučnici prve klase koji omogućavaju korisnicima da uživaju u prvoklasnom zvuku spakovanom u kompaktno pakovanje. Iz JBL-a smatraju da će ovi zvučnici omogućiti korisnicima multi-room isksutvo bez Wi-Fi konekcije.

Ono što JBL LINK 300 zvučnik izdvaja od JBL LINK 10 i LINK 20 modela je to što nema punjivu bateriju, ali je zato dizajniran da emituje mnogo moćniji zvuk.

Iz JBL-a su najavili da će se ovi zvučnici pojaviti na jesen 2017. godine u prodaji. Pratite naš sajt i budite u toku sa novostima i početkom prodaje nove LINK serije.