Neuobičajene upotrebe sigurnosnih kamera

Većina naših članaka na temu bezbednosti odnosile su se na uobičajenu upotrebu sigurnosnih kamera. Pa, danas smo rešili da vam skrenemo pažnju na neke neuobičajene upotrebe kamera i malo se zabavimo.

Zabava

Sigurni smo da je vaš video nadzor postavljen u skladu sa zakonskim propisima. Snima samo vašu imovinu, ne zalazi u privatnost komšija i slično. Takođe, niko od nas ne ugrađuje kamere u poslovni prostor ili kuću da bi snimao članove porodice ili zaposlene. Glavni razlog ugradnje video nadzora treba da bude zaštita imovine od upada, nanošenja štete, zaštita članova porodice. Pa ipak, nekada je upravo kamera, ugrađena zbog bezbednosti, jedini svedok zanimljivog ili smešnog događaja, a ti momenti su onda, što bi se reklo,˝zlata vredni˝.

Na primer, da nije bilo sigurnosnih kamera, ko bi snimio ove neuspele pokušaje pljačke, neplanirano klizanje na ledu i još od toga napravio kompilaciju najsmešnijih događaja zabeleženih kamerama za video nadzor? Uostalom, pogledajte sami u videu koji smo našli na YouTube-u i zabavite se 🙂

Nadgledanje bašte

Posedujete ogromno imanje. Sadite biljke, voće, povrće, cveće… trudite se, ali vam stalno nekako deo useva nestaje. Možda ste čak primetili da vam ulaze životinje i jedu plodove bašte. Pa, da biste bili sigurni šta se tu tačno dešava, postavite kamere i saznajte 🙂

Tako možete otkriti koja životinja vam ulazi u baštu. Kuda ulazi? Kojom biljkom se hrani? Da li možda ulazi više različitih životinja? Saznajte sve detalje pomoću kamere i onda pronađite najbolji način da rešite ovaj problem.

Gde vam odlazi pošta?

Nikada ne vreme ne dobijate račune? Pošiljke vam donose komšije, jer nekako uvek bude kod njih, umesto u vašem sandučetu?

Ako vas ove situacije frustriraju, bacite pogled na svoje kamere koje nadgledaju kapiju i saznajte da li je kriv poštar ili se dobronamerne, radoznale komšije ponude da vam lično dodaju poštu. Jednom kada saznate činjenice, lako ćete rešiti ovaj problem 🙂

Ukoliko ste rešili da ugradite video nadzor, na blogu možete pronaći još mnogo korisnih saveta vezanih za izbor i montiranje opreme, kao i za održavanje video nadzora. Takođe, na našem sajtu možete pronaći veliki izbor kamera različite rezolucije, kalitetnih snimača, ali i kompleta video nadzora.