Kako izabrati idealnu navigaciju za automobil

Većina automobila ne poseduje ugrađenu navigaciju. Uz sve opcije koje nam naši pametni telefoni nude, možda se pitate da li vam je auto navigacija uopšte neophodna.

Činjenica je da na telefonu možete instalirati aplikaciju sa navigacijom koja možda čak poseduje i glasovno navigiranje, informacije o saobraćaju u realnom vremenu i obaveštenja o prekoračenju brzine. Ipak, uz auto navigaciju dobijate još mnogo više.

Zašto kupiti auto navigaciju?

Proizvođači auto navigacija imaju bogato višegodišnje iskustvo i milione testova na putu. Zato sada mogu da pruže, osim osnovne navigacije, još mnogo dodatnih opcija. Tako nude bluetooth povezivanje, preporuku najbržeg puta, napredne asistencije, glasovne komande i još mnogo toga na velikom HD ekranu.

Ukoliko ste se odlučili na kupovinu navigacije, primetićete da je izbor zaista velik. Kupovina navigacije može biti malo složenija od kupovine drugih tehničkih uređaja, zato što nije moguće da je isprobate pre kupovine. Zbog toga je važno da se za kupovinu pripremite mnogo pre odlaska u radnju. Pročitajte što više informacija možete. Ukoliko je moguće, pozajmite navigaciju od prijatelja i isprobajte je.

Mi ćemo se potruditi da vam olakšamo kupovinu i obezbedimo detaljne informacije o onim koje su na našem tržištu najprodavanije, Garmin navigacijama.

Upoznajte Garmin navigacije

Garmin navigacije koje su dostupne na našem tržištu dolaze sa učitanim kartama uglavnom za Istočnu ili celu Evropu, koje besplatno možete ažurirati. Osim osnovne navigacije, nude još mnogo fenomenalnih opcija, na koje sigurno nećete ostati ravnodušni.

Ukoliko je na ruti kojom ste planirali da vozite zastoj, Garmin će vas povesti alternativnim putem i uštedeti vam vreme i gorivo.

Smanjite stres koji izaziva traženje parkinga, pregledajući cene parkinga i broj slobodnih mesta na javnim parkinzima koji su najbliži vašem odredištu.

Garmin navigacija se takođe brine i za vašu sigurnost na putu. Upozorava vas na oštre krivine, pružne prelaze, kamere za merenje brzine, promenu svetla na semaforu i slično. Ukoliko vozite više sati, ove navigacije će vam predložiti i dobra mesta za odmor, čuvajući vas svežim i potpuno koncentrisanim na vožnju.

Ruta se prikazuje na kvalitetnim, svetlim HD ekranima od 4, 5 ili 6 inča, pa svaki detalj na putu možete jasno uočiti. Takođe, većina navigacija se može upariti sa parking kamerom, pa kada vozite u rikverc možete dobiti sjajnog parking asistenta!

U saradnji sa TripAdvisor i Foursquare aplikacijama, Garmin vam predlaže dobre restorane, hotele, trgovine i kafiće. Možda tokom sledeće vožnje nađete svoje novo omiljeno mesto u gradu!

Kao što smo videli, ukoliko često vozite, uz dobru navigaciju možete puno uštedeti. Pre svega, smanjićete frustracije koje izaziva stajanje u kolonama, kašnjenje na sastanke ili posao. Dobićete informacije u realnom vremenu kada su vam najpotrebnije, a dobra informacija u pravo vreme je zlata vredna, zar ne?

Zato na našem sajtu pogledajte ponudu auto navigacija, a koju god da odaberete, siguno nećete pogrešiti. Nastavite da čitate naš blog, jer ćemo uskoro ponovo pisati o raznim zanimljivostima iz sveta tehnike.