9 audio uređaja koji su osvojili prestižnu EISA nagradu

EISA je prestižna nagrada koja se dodeljuje svake godine za audio i video uređaje. Ovu nagradu dodeljuje Ekspertsko Udruženje za Zvuk i Sliku (Expert Imagining and Sound Association), jedinstveno udruženje koje čine 53 stručna, specijalizovana magazina iz 25 zemalja, nastalo 1989. godine. Jedan od članova ovog uglednog udruženja je i srpski Hi-Files magazin. Ova prestižna nagrada se dodeljuje u nekoliko kategorija: HiFi nagrade, HT Audio nagrade, nagrada za najbolje mobilne uređaje i nagrada za najbolju fotografsku opremu.

Tradicionalno, u Berlinu će 31. avgusta biti dodeljene ove nagrade na EISA Award ceremoniji. Mi vam predstavljamo 9 audio uređaja koji su osvojili EISA nagradu za 2018/2019. godinu.

Mobile devices nagrade

U kategoriji bežičnih in-ear slušalica, pobedile su JBL Endurance Dive bežične sportske slušalice. Ove bluetooth slušalice su vodootporne po IPX7 standardu, a zahvaljujući ugrađenoj PowerHook tehnologiji, čak i u vodi, dok plivate ili ronite, ostaće vam u ušima. Dolaze sa internim mp3 plejerom i 1 GB memorije za čak 200 pesama, tako da omiljene pesme uvek možete imati sa sobom. Opušteno trenirajte i u najekstremnijim uslovima.

JBL Xtreme 2 bluetooth zvučnik je pobedio u kategoriji prenosivih zvučnika. Ovaj, u potpunosti vodootporan zvučnik, biće vam pravi partner za sve avanture. Poseduje Connect Plus tehnologiju za povezivanje 100 kompatibilnih zvučnika. Baterija autonomije 15h neće vas izneveriti tokom celodnevne žurke na bazenu ili plaži. Sjajan dodatak za žurke na otvorenom je i ugrađeni otvarač za flaše na remenu. Uz Xtreme2 prenosivi zvučnik spremni ste za fenomenalnu zabavu u svakoj prilici.

U kategoriji on-ear slušalica sa redukcijom buke, pobedile su AKG N700NC bluetooth slušalice. Ove slušalice poseduju velike jastučiće za uho od memorijske pene koje će vam obezbediti komfor čak i tokom dužih putovanja. Redukciju buke omogućavate jednostavnim dodirom tastera. Sklopivi dizajn, mogućnost priključivanja na kabl otporan na uplitanje, daljinska kontrola komandama i kompaktna kutija za transport, čine ove slušalice nezamenljivim prijateljem svakog vašeg putovanja.

EISA HiFi nagrade

Najbolji stereo risiver po mišljenju ovog stručnog žirija je Yamaha R-N803D. Izrađen je po audiofilskom ToP-ART dizajnu za visok kvalitet zvuka i opremljen je vrhunskim ESS Sabre DAC čipom za detaljan zvuk. Bogat je različitim funkcijama. Pored svih funkcija klasičnog risivera može da reprodukuje i digitalnu muziku poput savremenog mrežnog plejera – sa umreženih računara, internet servisa i mobilnih uređaja. Pravo čudo zapakovano u pristupačan HiFi risiver.

Best Buy pojačalo je Pioneer A-40AE. Ovo pristupačno integrisano pojačalo je spoj rafiniranog zvuk i fleksibilnosti. Poseduje 5 linijskih ulaza, D/A konverter i MM gramofonsku sekciju. Direct Energy tehnologija pokreće zvučnike uz bogat, lep zvuk. Na našem tržištu ovo pojačalo se očekuje u septembru i mi jedva čekamo da ga isprobamo!

Najbolje high-end pojačalo je NAD M32. Vrhunsko Direct Digital pojačalo može preuzeti ulogu digitalno-analognig konvertera, mrežnog plejera ili gramofonskog pretpojačala. Ovaj uređaj je zaista inovativan i veoma svestran. Pruža detaljan i ekspanzivan zvuk uz lako i jednostavno upravljanje.

Sennheiser HD 660 S su proglašene najboljim HiFi slušalicama. Ove audiofilske slušalice HD 660 S opremljene su velikim over-ear drajverima otvorenog dizajna. Pored izrazitog komfora, HD 660 S pružaju prirodan i celovit zvuk, kao i različite opcije povezivanja. Idealne su kao kućne slušalice, posebno u kombinaciji sa kvalitetnim izvorom.

HT Audio nagrade

Titulu najboljeg proizvoda u kategoriji Home Theatre risiver poneo je Pioneer VSX-933. Ovaj sedmokanalni risiver poseduje puno visokokvalitetnih opcija, koje ga izdvajaju na tržištu. Pioneer risiver će vam obezbediti i bluetooth povezivanje, multiroom, kao i podršku za Deezer, Spotify i Chromecast. Uživajte u omiljenim filmovima i muzici na pravi način.

Najbolji komplet zvučnika za kućni bioskop je model Jamo Studio serije – Jamo S809 HCS, S810 subvufer i S8 ATM zvučnk. Ovaj komplet obuhvata podnostojeće zvučnike, centralni zvučnik, zvučnike za police, snažan sabvufer i dopunske, zvučnike usmerene na gore. Na taj način imate pravo surround bioskopsko iskustvo u svom domu. Uz Jamov moderan dizajn, svoj dom nećete oplemeniti samo zvučno, već i vizuelno.

Na našem sajtu potražite ove premium uređaje i nek pravi audiofilski doživljaj počne!