Mavic Mini – predstavljamo vam najnoviji DJI dron

DJI Mavic Mini dron

Mavic Mini je najnoviji, najlakši i najkompaktniji DJI dron ikada napravljen. Omogućava pravljenje veoma kvalitetnih fotografija i snimaka i inteligentne režime letenja. Namenjen je svima koji uživaju u fotografisanju i snimanju prirodnih lepota, svoje porodice i prijatelja na porodičnim skupovima, putovanjima, izletima… Po čemu se ovaj dron razlikuje od drugih? Zašto biste kupili baš Mavic Mini dron?

Mavic Mini

Hajde da najpre predstavimo neke osnovne karakteristike ovog drona. Neke karakteristike kamere su preuzete od malo starijeg brata, Mavic Air drona. Poseduje 1/2.3″ CMOS senzor i podržava fotografisanje u rezoluciji do 12Mpix. Podržava snimanje u 2.7K rezoluciji @30fps. Težak je samo 249 grama, što ga čini najlakšim dronom na našem tržištu. Zahvaljujući tome, takođe ga lako možete spakovati u tašnu ili kofer i nositi svuda sa sobom.

Poput mnogo većih i skupljih modela, vreme leta je čak 30 minuta. Opremljen je senzorima koji vrlo uspešno zaobilaze prepreke i omogućavaju bezbedno lebdenje i letenje. Dostiže različite brzine u zavisnosti od odabranog režima. Možete birati između Sport, Position ili CineSmooth režima, a maximalna brzina u sportskom režimu je 28km/h.

Smanjivanje dimenzija drona nije jednostavan posao i vrlo često se negativno odrazi na performanse kamere ili baterije. Ovaj dron je upravo poseban po tome što iako je veoma lagan, nijedna bitna funkcija ne trpi u odnosu na neke veće modele. Naprotiv, mnoge funkcije su poboljšane. A kome je sve namenjen? Da li samo početnicima ili i iskusnim fotografima?

Roditelji, studenti, fotografi

Ovaj dron je namenjen svima vama! Roditelji, ukoliko su vam deca još uvek mala, sigurni smo da je teško okupiti ih i namestiti za fotografiju. Zahvaljujući QuickShots vi možete uživati u vremenu sa porodicom, dok će se dron pobrinuti da uhvati trenutak.

Vlogere, pogotovo Travel vlogere naročito raduje činjenica da je ovaj dron težak samo 249g jer to znači da u mnogim zemljama ne moraju da traže dozvolu za letenje. Uz to, dron poseduje kameru odlične rezolucije što garantuje vrhunske snimke i fotke. A vama ostaje dovoljno vremena da se pozabavite kvalitetnim sadržajima za vlog.

Lak i jednostavan interfejs za korišćenje i pregršt tutorijala čine Mavic Mini idealnom alatkom za fotografe. Čak i ako nikada ranije niste koristili dron, brzo ćete postati stručnjak za fotografije iz vazduha. Bilo da istražujete svoj grad ili fotografišete u inostranstvu, ovaj DJI dron će vam biti idealan saradnik.

Studenti, ovo je dron pristupačne cene, veoma kompaktnih dimenzija, pa vam neće zauzimati puno prostora u studentskoj sobi. Posebno je zanimljiv onima koji studiraju u inostranstvu ili putuju na studentsku razmenu i žele da pošalju snimke svog novog grada. Omogućava vam da zabeležite zanimljive trenutke, upoznate grad iz nove perspektive i vidite više.

Mavic Mini dron u setu sa pratećom opremom možete poručiti na našem sajtu i uživati u najboljim fotografijama i novim perspektivama. Ostanite uz naš blog i u narednim sedmicama, jer ćemo nastaviti da vam predstavljamo razne zanimljivosti iz sveta audio i video tehnike.

6 KOMENTARI

 1. Da li je ovaj dron, zbog male gramaze, moguce koristiti bez dozvole i najave u Srbiji?

 2. Pozdrav, ovo stvarno vredi uzeti, i ozbiljno razmišljam o tome.
  može samo malo razjašnjenje ako ne treba dozvola, šta mi je potrebno da bih mogao da ga ”bez straha” koristim (osim da poštujem one opšte stvari gde ne sme da se leti i tako to)? Vidim da po novom zakonu se ne odnosi na njega (zbog težine,brzine i kinetičke energije u Julima), sta to znači onda?
  Bez dozvole može da se koristi ili ipak ne?

 3. Poštovani Aleksandre,
  Da, ovaj dron spada u manje, za koje nije potrebna dozvola.

  Srdačan pozdrav!

Comments are closed.