Winamp se vraća i dobija aplikaciju za mobilni

Winamp – omiljeni muzički plejer se vraća! Četiri godine nakon što ga je kupila kompanija Radionomy, ovaj fantastični plejer će se ponovo pojaviti u javnosti.

Ne postoji osoba, koja je računar koristila 2000-ih godina, na samim počecima interneta, da nije koristila Winamp. Iako ovaj player ne postoji još od kraja 2013. godine, još uvek ima stotine miliona fanova, koji jedva čakaju da on oživi.

Do sada su se već nekoliko puta pojavljivale vesti o Winamp-ovom povratku, koje nisu bile tačne. Ovog puta je kompanija Radionomy potvrdila da radi na novim verzijama plejera.

Već drugom polovinom oktobra možemo očekivati izlazak verzije 5.8. Ova verzija će biti besplatna, kao što je popularni plejer oduvek i bio. Verzija 5.8 donosi poboljšanu kompatibilnost sa Windows 10 operativnim sistemom.

Međutim, ono što jedva dočekanu, novu verziju Winamp-a baca u senku je verzija 6.0, koja je planirana za 2019. godinu. Verzija 6.0 će biti plejer za različite mobilne platforme. Cilj je da postane glavni plejer na prenosivim uređajima koji bi se koristio za različite audio i video formate. To bi funkcionisalo tako što bi formirao stanicu za različite sadržaje, od Spotify plejlista do audio knjiga. Takođe, biće omogućen striming radio stanica.

Za sada, možemo isprobati na svojim računarima verziju 5.8 i čekati nove vesti o fantastičnoj 6.0 verziji omiljenog plejera.