Creature III zvučnici na sniženju

JBL Creature (stvorenje) već dugo važe za veoma upečatljive zvučnike po pitanju dizajna spolješnjeg izgleda. Njihov dizajn uspešno opravdava njihovo ime, a reklo bi se da se na stolu nalazi objekat vanzemaljskog porekla.

Creature

Creature su zvučnici koji se proizvodi već duže vreme (12 godina), a na tržištu se sada nalazi treća edicija ovog malog stvorenja. Kako je vreme prolazilo, JBL tim stručnjaka je usavršavao ove zvučnike pa je sada veličina vufera smanjena, sateliti su povećani, a više nema svetlećih dioda ispod vufera koje su umele da smetaju dok biste gledali filmove. Zadržali su sve ostale dobre stvari, a među njima je i kontrola jačine na desnom satelitu koja sada reaguje na dodir, a ne na klik.
jbl_cr3_11jbl_cr3_2

 

Sa zadnje strane zvučnika nalaze se veoma lepo raspoređeni portovi u nizu, a jako je teško napraviti grešku i pomešati izlaze za levi i desni zvučnik. Tu je 3.5mm analogni ulaz za zvuk i džek za napajanje. U sredini niza nalazi se led dioda u ulozi indikatora radnog režima, a tu je i taster za paljenje zvučnika.

jbl_cr10

jbl_cr3_110Na sabvuferu se nalaze dva potenciometra i to za “bass” i za “treble”. Bass je veoma jak, a pravi je inžinjerski izazov bio smestiti takav drajver u malo kućište vufera. Ukupna snaga sistema je 25W od kojih je 15W od subwoofer-a, a po 5W dolazi u satelitima.

jbl_cr3_3 jbl_cr3_1

Ovaj sistem je prava mera zvuka na kućnom računaru ili laptopu, a sada ga možete imati po najnižoj ceni do sada.

Specifikacija:

Snaga Sateliti: 5 wati svaki, Sabvufer: 15 wati ukupno
Dimenzije: Sateliti (V x Š x D) 70mm x 75mm x 75mm
Dimenzije: Sabvufer (V x Š x D) 230mm x 230mm x 230mm
Potrošnja struje 80W
Boja crna ili bela

 

Fotografije preuzete sa www.areadvd.de