Harman Kardon NOVA zvučnici

Harman/Kardon je brend kome više nije potrebno nikakvo predstavljanje. Harman je sada već sinonim za moderno dizajnirane providne zvučnike, a veliko iskustvo i mnoštvo istraživanja im daje pravo da eksperimentišu u domenu dizajna. Uostalom zašto bi ih neko i prekoravao kada im eksperimenti uvek uspeju!

Blog

Pošto su napravili Soundsticks, Aura-u i GLA-55 zvučnike, Harman nam predstavlja Nova-u, dvosistemske zvučnike čija je prevashodna namena da budu desktop zvučnici, mada punu primenu mogu imati i u drugim okruženjima jer imaju nekoliko načina za žično i bežično povezivanje. Dolaze u veoma kvalitetnoj kutiji, strikto pritisnuti između elegantnih crnih kartona koji već pri otpakivanju Nova-e komuniciraju njen elegantan dizajn. Oba zvučnika su i pored folije u koju su umotani bili upakovani u krpene vrećice pa je posvećenost brenda detaljima jedina misao koja u tom trenutku može da vas zaokupi.

Blog-2

I pored kompaktnih kutija (sfera) zvučnika, iz njih će izaći perfektno čist, kristalan i balansiran zvuk. Za takve performanse su ponajviše kriva po tri drajvera koja se nalaze sa prednjih i sa zadnjih strana sfera, a spaja ih most čiji je dizajn inspirisan dizajnom turbine motora. Rešetkice na mostu imaju ulogu poboljšanja akustičkih performansi kao i ulogu maske za kablove koji se i pored prozračnosti zvučnika uopšte ne vide. Sa prednje strane, iza mrežice, nalazi se jedan vufer od 2.5 inča (63mm) i tviter dijametra 1.25 inča (35mm) koji pokriva bazu srednjih i spektar visokih tonova, dok se sa zadnjih strana nalazi prilično veliki “subwoofer” od 3.5 inča koji je zadužen da vas udara basom kao maljem.

Između mrežice sa prednje strane i providnog dela zvučnika nalazi se prsten od matirane plastike na kome se nalaze sve kontrole i to u touch tehnici. Čak i za “Power” ne postoji fizičko dugme već je to kapacitivni prekidač utopljen u kućište zvučnika sa leve strane. Pored prekidača za paljenje, nalazi se BASS dugme čijom aktivacijom zvuku dodajete još basa koji ne zvuči preterano i pored toga što je jak. Sa desne strane su isti kapacitivni prekidači i to za aktivaciju NFC-a i za menjanje izvora zvuka (AUX, Bluetooth, DLNA). Na sredini sa gornje strane levog zvučnika nalazi se i kapacitivni potenciometar za kotrolu jačine zvuka, a propraćen je isijavanjem LED dioda koje imaju ulogu indikatora jačine.

Blog-1

Kao i svi Harman-ovi zvučnici iz TOP klase, i Nova ima nekoliko mogućnosti povezivanja. Zahvaljujući Bluetooth-u, DLNA-u i AUX-u. dosta lako ćete povezati bilo koji uređaj sa ovim sjajnim zvičnicima. Baš zbog toga mogu naći primenu u bilo kom kutku vašeg doma pa ih čak možete povezati i sa TV-om jer imaju optički (Toslink) ulaz. Ali bez obzira gde želite da ga koristite, bez obzira koliko prostora imate i bez obzira u kojoj meri ste se zaljubili u dizajn, ovaj 2.0 sistem će muziku podići na viši nivo. Kvalitetni materijali i završna obrada će vas fascinirati, a možete ih kupiti u dve boje i to u crnoj i beloj.