JBL Bar 9.1 Dolby Atmos – najnoviji soundbar vrhunskih performansi

JBL Bar 9.1 Av Market

JBL nas je oduševio na ovogodišnjem CES sajmu u Las Vegasu. Predstavili su različite proizvode, a mi smo ih sve najavili i o tome možete čitati u drugom postu, klikom ovde. Još u januaru smo najavili izlaženje novog JBL soundbar sistema. S nestrpljenem smo čekali ovaj Bar 9.1 Dolby Atmos – soundbar vrhunskih performansi. JBL Bar 9.1 soundbar je stigao u Srbiju i već sada ga možete poručiti putem našeg sajta. A u ovom postu ćete pročitati zbog čega je ovaj novi soundbar jedinstven i vredan vaše pažnje.

JBL Bar 9.1 True Wireless soundbar

Za mnoge soundbar sisteme se kaže da imaju wireless surround zvučnike. Međutim, vrlo često ti zvučnici zahtevaju napojni kabl ili neki kabl koji će ih povezati sa soundbar zvučnikom. I to je prva karakteristika koja izdvaja Bar 9.1 soundbar od ostalih. On poseduje True Wireless surround zvučnike. Ovi odvojivi zvučnici su opremljeni punjivom baterijom kapaciteta 10h. Dakle, potpuno su bežični. A kad se baterija isprazni, jednostavno ih nakačite na soundbar i baterija će se dopuniti.

Ova dva kompaktna surround zvučnika vam omogućavaju da ih pozicionirate bilo gde. Mada ćete najbolji doživljaj imati ako ih pozicionirate iza sofe na primer. Pravo je osveženje to koliku slobodu u smislu pozicioniranja omogućava to što su zvučnici potpuno bežični. Možete ih postaviti na svim onim mestima gde zvučnike kojima je potrebno napajanje, nikada ne biste mogli. Sa sistemom se automatski povezuju.

Kvalitet zvuka

A i kada je u pitanju zvuk, ovaj soundbar vas definitivno neće razočarati. Ukupna snaga sistema je fenomenalnih 820 vati. Ovo je prvi JBL soundbar sa Dolby Atmos tehnologijom. Uz to, poseduje dva odvojiva zvučnika i vufer, pa je zvuk moćan i veoma kvalitetan u svim tonovima.

Iako je konfiguracija zvanično 9.1, tačnije ga opisuje 5.1.4, zato što uz uobičajenu 5.1 konfiguraciju poseduje i prednje i zadnje kanale, što je prikazano sa “.4”. Dolby Atmos je smešten na gornjoj strani samog soundbar-a i u zadnjim zvučnicima, to jest odvojivim zvučnicima koji su opremljeni punjivom baterijom. Postavljajući Dolby Atmos zvučnike baš na ovim pozicijama, zvuk se odbija o plafon i tako stvara efekat sličan onom koji kreiraju zvučnici ugrađeni u plafon. Dakle, omogućavaju vam da zvuk čujete iz svih pravaca, kao da ste baš u središtu radnje.

Za razliku od standardnih soundbar sistema koji imaju Movie, Music i Voice režime, ovaj soundbar ima Smart i Standard režime. Smart režim je podrazumevani i on automatski primenjuje Movie EQ kada su HDMI i optički ulazi izvori zvuka. Movie EQ automatski uključuje Dolby Atmos i DTS:X. Music EQ se automatski aktivira kada reprodukujete muziku preko Bluetooth konekcije, AirPlay 2 i Chromecast-a. Ako vam se ova podešavanja ne dopadaju, možete se prebaciti u Standard režim koji je idealan za slušanje vesti, govora i filmova u kojima je akcenat na dijalozima.

JBL Bar 9.1 soundbar sistem je opremljen raznim konektorima. Poseduju 2 HDMI porta, jedan je sa ARC tehnologijom za prenos zvuka. Poseduje i optički priključak i USB port. Podržava naravno i Bluetooth konekciju za povezivanje sa mobilnim uređajima.

JBL Bar 9.1 True Wireless soundbar sistem je veoma moćan soundbar. Idealan je muzički sistem za sve manje prostorije i sve one koji žele vrhunski audio sistem, ali ne i glomazne zvučnike u kući. Poručite ga putem našeg sajta uz besplatnu dostavu na teritoriji Srbije.