DJI dronovi za snimke filmskog kvaliteta

Kreativnost je ključ ostvarenja svakog sna. Ukoliko ste oduvek maštali o režiranju i snimanju filmova, sada je konačno došao pravi trenutak da ostvarite taj san. Dji dron je definitivno pravi partner za to, a evo i zašto.

Video snimci vrhunskog kvaliteta

Kamere koje se ugrađuju u Dji dronove visoke su rezolucije, pa je tako na primer, u Mavic 2 Pro dron ugrađena Hasselblad kamera. O kvalitetu Hasselblad kamera dovoljno govori činjenica da su zabeležile neke od najznačajnijih fotografija u svetu uključujući i prvo sletanje na mesec. Osim vrhunskih kamera, ugađuju se i gimbali visokih performansi koji doprinose tome da snimak bude gladak i jasan, bez potresa. Zbog toga su dronovi prvi izbor osoba koje se profesionalno bave snimanjem i pravljenjem filmova.

Koliko puta ste zapravo imali priliku da sa velike visine posmatrate grad u kom živite? Ili svoj omiljeni park? Omiljeno letovalište? Jedinstvena perspektiva snimanja i fotografisanja koju dron omogućava, ostavlja bez daha. Fotografije šuma, parkova, izletišta posebno zadivljujuće mogu biti u jesen i proleće kada se prelivaju različite boje.

Ukoliko vas oduvek nervira kako ispadnete na selfi fotkama, isprobajte selfi dronom. Bićete zadivljeni i vi i svi vaši prijatelji i Instagram pratioci. Dron će zabeležiti širu sliku, uhvatiti pozadinu i ispričati priču. Odaberite neki cool predeo i doba dana, pozirajte i za rezultat ćete imati fenomenalan selfi!

Zaradite zabavljajući se

Retko koji hobi donosi zaradu. Međutim, snimanje i fotografisanje dronom veoma je zabavan hobi koji vam može doneti zaradu. Jedinstvene fotografije možete postaviti na različite platforme preko kojih će se prodavati. Osim toga, možete ga koristiti za snimanje venčanja, reklama, filmova, fotografisanje, mapiranje… Potrebno je samo malo vremena dok naučite da ga koristite i otkrijete koji ugao da uhvatite kako biste zabeležili očaravajuće fotografije.

Fotografisanje i snimanje venčanja dronom postaje sve popularnije upravo zbog jedinstvene perspektive snimanja. Odaberite neko specifično mesto u gradu, možda plažu, tvrđavu, stadion omiljenog kluba, park… i nek poziranje počne. Mladenci vam mogu pozirati sami ili sa gostima. Čak i klasično poziranje svojstveno mladencima izgleda zabavnije i drugačije kada se snima dronom. Upravo zbog perspektive možete okupiti puno gostiju, a oni mogu formirati neki oblik. Aparat to nikada ne bi mogao zabeležiti, ali kvalitetan Dji dron sigurno hoće.

Pre nego što počnete, zamolite direktora ili menadžera za dozvolu za snimanje njihovog objekta dronom. Osim toga, u Srbiji postoji zakonska regulativa koja se odnosi na upravljanje dronovima. U skladu s tim, potrebno je da pribavite dozvolu za upravljanje dronom i ispoštujete druge zakonske propise. O tome smo već pisali u drugom postu na našem blogu, gde možete pročitati detaljna objašnjenja. Na našem sajtu potražite DJI dronove i zabavite se u ovom jedinstvenom hobiju koji vam može doneti i ozbiljnu zaradu.