Booster One – gaming slušalice sa detekcijom pokreta

Da li ste nekada poželeli da kontrolišete igre i aplikacije pokretima glave? Ako jeste, možda su Booster One prave gaming slušalice za vas.

Booster One gaming slušalice

Novi Kickstarter projekat petorice mladih gaming entuzijasta okupljenih pod nazivom 6ST (Sixth Sense) kombinuje žiroskop i akcelerometar sa slušalicama modernog dizajna kako bi omogućio intuitivan način interakcije sa igrama i aplikacijama na računaru.

Booster One slušalice mogu da detektuju pokrete glave i, u zavisnosti od korisničkih podešavanja, izvrše određenu akciju u video igri ili aplikaciji. Iako se po rečima 6ST-a mogu isprogramirati za brojne funkcije, skrolovanje mape u strategijama deluje najprirodnije od svih predstavljenih. Booster One već imaju spreman drajver i kontrolnu aplikaciju u kojoj se podešavaju funkcije po pojedinačnoj aplikaciji, kao i osetljivost ugrađenih senzora.

 

Ideja za projekat potekla je od osnivača 6ST-a, iz potrebe za jednostavnijom kontrolom pojedinih funkcija pofesionalnih CAD i 3D aplikacija – poput zumiranja i kretanja kroz radni prostor aplikacije. Nakon izrade jednostavnog prototipa kako bi se verifikovala funkcionalnost ovakve tehnologije, on je došao na ideju da iste oproba i u svojim omiljenim video igrama (Dota 2, CSGO, StarCraft). Obzirom da se tehnologija pokazala kao veoma perspektivna, ubrzo je okupio par zainteresovanih prijatelja i krenuli su sa daljim razvojem prototipa koji je do sada prošao 11 verzija i brojna testiranja tokom 18 meseci razvoja.

Booster One

Kako bi se što više povećala preciznost senzora pokreta, slušalice su napravljene od čvrstih i izdržljivih materijala, i to najvećim delom od aluminijuma kako bi bile lagane za veću udobnost tokom višečasovnog nošenja. Obzirom da su prevashodno namenjene za gaming, sadrže i ugrađen mikrofon sa tehnologijom za neutralizaciju buke okoline.

Uz slušalice dolazi stona kontrolna jedinica koja osim jačine zvuka omogućava i direktnu promenu osetljivosti senzora bez potrebe za otvaranjem kontrole aplikacije. Na njoj su takođe tasteri za uključivanje/isključivanje senzora i za promenu boje ugrađenog osvetljenja, a veza sa računarom ide preko kabla kako bi se eliminisalo kašnjenje za bolji odziv kontrola.

Imajući u vidu da je Kickstarter kampanja 40% podžana za samo 48h, situacija deluje veoma optimistično za 6ST i Booster One, ali kao i sa svim Kickstarter kampanjama uvek postoji određena doza neizvesnosti.

Ukoliko kampanja bude uspešna Booster One se očekuje u prodaji tek Avgusta 2017., i to po ne baš niskoj maloprodajnoj ceni od 349$. Iako kontrola igara pokretima glave deluje veoma primamljivo, možda je kupovina aktuelnih gaming slušalica ipak isplatljivija investicija za dobru zabavu, bar još neko vreme.

Ukoliko vam se dopao ovaj tekst podelite ga sa prijateljima.