Bluetooth zvučnici – kako odabrati pravi

bluetooth zvučnici

Bluetooth zvučnici su jedna od najboljih stvari koje možeš da imaš. Omogućavaju ti da slušaš muziku u toliko različitih situacija, da slobodno možemo reći da su zaista revolucionarni, bar za prave ljubitelje muzike. Bilo da si u pokretu, kod kuće, u i na vodi, na nebu, u automobilu, vozu… gde god da si, ti možeš slušati muziku.

Bluetooth zvučnici su izuzetno praktični, lagani, često otporni na vodu, prašinu, dostupni su u raznim dimenzijama, bojama i izrađeni od najrazličitijih materijala. Kao takvi, pružaju ti širok spektar mogućnosti, u zavisnosti od tvoje mašte i želja. Na kraju, dovoljno je samo ih upariti sa bilo kojim uređajem i žurka može da počne, bilo kad i bilo gde!

Ako želiš da kupiš zvučnik, a ne znaš koji i kako da odabereš pravi, pročitaj u nastavku teksta kakvi su bluetooth zvučnici trenutno dostupni na tržištu, kao i na šta treba obratiti pažnju prilikom kupovine.
bluetooth zvučnici
Gde planiraš da slušaš muziku?
Prva i osnovna stvar kod odabira bluetooth zvučnika je mesto na kojem planirš da slušaš muziku. Postoje zvučnici za kancelarije, računare, radne stolove, konferencije, za slušanje muzike napolju, pored vode, pod vodom itd. U zavisnosti od toga ge ćeš slušati muziku, treba da odabereš i karakteristike zvučnika.
Tako da, ako planiraš da slušaš muziku u kancelariji, onda je poželjno izabrati zvučnik pogodan za kancelarijske prostorije. Kod zvučnika koji su za unutrašnje prostore nije toliko važna trajnost baterije jer svaka prostorija ima izvor napajanja, kao ni, na primer, otpornost na vodu, dok je na primer za zvučnike koje planiraš da često nosiš sa sobom, važno da budu kompaktnih dimenzija i da imaju bateriju većeg kapaciteta.
prenosivi zvučnici
Kako želiš da svoj zvučnik povežeš sa drugim uređajima?
Svaki prenosivi zvučnik novije generacije povezuje se sa drugim uređajima putem bluetooth veze, međutim, neki modeli nude dodatnu opciju povezivanja putem AUX priključka ili putem USB kabla, koji omogućavaju slušanje muzike sa uređaja koji nemaju mogućnost povezivanja putem bluetooth veze.
Ako više preferiraš da slušaš muziku putem mobilnih telefona, a da pri tom svoj mobilni telefon koristiš za druge stvari i nosiš za sobom dok traje muzika, onda će ti bluetooth konekcija biti važna. Međutim, ako više voliš da slušaš muziku sa drugih uređaja koji nemaju bluetooth i misliš da je zvuk muzike najbolji preko kabla, onda je tvoj izbor prenosivi zvučnik sa AUX ili USB priključkom, pored već postojeće bluetooth veze.
Koliko dugo planiraš da slušaš muziku?
Kada kupuješ zvučnik, trajanje baterije uvek treba da bude na vrhu liste prioriteta. Međutim, trajanje baterije često diktira dimenzije zvučnika, a samim tim i cenu. Manji zvučnici imaju bateriju manjeg kapaciteta, koja traje svega nekoliko sati, dok baterija kod većih zvučnika može trajati i po nekoliko dana i omogućavati i punjenje drugih uređaja.
Da li želiš da zvučnik ima opciju punjenja drugih uređaja?
Ako želiš ovu opciju kod svog budućeg bežičnog zvučnika, onda treba kupiti zvučnik sa baterijom velikog kapaciteta i USB izlazima. Neki zvučnici imaju više USB izlaza, pa omogućavaju punjenje nekoliko pametnih uređaja. Važno je da imaš u vidu da što je više priključenih uređaja na bluetooth zvučnik, to će struja biti brže potrošena.
Da li ćeš slušati muziku i na mestima sa puno vode i prašine?
Mnogi bluetooth zvučnici imaju IP oznaku, što znači da su otporni na tečnost ili čvrste materije. O značenju IP oznaka smo već pisali, pa opširnije informacije možeš pročitati u našem tekstu. Inače, IP standard nije nešto presudno što zvučnik treba da ima da bi bio dobar, ali ako želiš da muziku slušaš na primer na moru, gde ima dosta vode i peska, onda će ti biti potreban zvučnik sa IP oznakom. S druge strane, ako želiš da muziku slušaš uglavnom kod kuće, onda možeš kupiti zvučnik bez IP standarda.
bose
Da li ti je potreban mikrofon?
Većina zvučnika ima opciju za javljanje na handsfree pozive putem mikrofona. Ova opcija omogućava i konferencijeske pozive ali i upravljanje glasom.
Da li želite više od običnog zvučnika – pametan zvučnik?
Pametni zvučnici postaju sve popularniji. Prognoze za 2018. su da će oni tokom ove godine doživeti ekspanziju. Pametni bluetooth zvučnici omogućavaju upravljanje komandama glasom uz pomoć virtuelnog asistenta. Ovi zvučnici, tj. virtuelni asistenti, komuniciraju sa tobom i pružaju ti razne informacije koje želiš da čuješ, a koje oni prikupljaju na internetu.
bežični zvučnici
Uparivanje
Je opcija koja ti pruža da svoj zvučnik upariš sa drugim zvučnikom za jači zvuk. Neki proizvođači omogućavaju uparivanje čak i do 100 zvučnika koji imaju tu opciju. To omogućava da ti i tvoji prijatelji zajedničkim snagama napravite atmosferu za pamćenje.
Ukoliko želiš da kupiš bluetooth zvučnik, na pravom si mestu. Na našem sajtu možeš naći bogatu ponudu prenosivih zvučnika po konkurentnim cenama. Ako postoji još nešto što želiš da znaš o bluetooth zvučnicima, a ne nalazi se u tekstu, slobodno piši u komentarima ispod, mi ćemo rado odgovoriti na svako pitanje.

4 KOMENTARI

  1. Poštovani Dado,
    Jednostavnim pritiskom na dugme pristupate Siri i Google Now asistentima, čime su omogućene glasovne asistencije.

  2. Interesuje me, koja snaga zvucnika mi je potrebna, da bih dobio jak i mocan zvuk?!Tipa, nista mi ne znaci oznaka 30w, jer bih morao da cujem uzivo koliko glasno moze da izbaci zvuk!

  3. Poštovani,
    ukoliko želite moćan zvučnik prvenstveno namenjen za žurke, karaoke ili generalno slušanje muzike u većem društvu, preporučujemo da pogledate Party zvučnike klikom ovde. Zvučnici od npr. 100W su sasvim pristojno rešenje za tu namenu. Ukoliko vam je potreban zvučnik koji je lako prenosiv, za slušanje muzike kod kuće ili u prirodi u malo manjem društvu, odličan je i JBL Xtreme 3 ili JBL Charge 5.

Comments are closed.