Kako da besplatno povećate ličnu bezbednost i bezbednost imovine

objekat

Hteli mi to da prihvatimo ili ne, svačiji stan, kuća, vikendica, garaža ili firma može biti na meti lopova. Krađe se dešavaju stalno, vrlo često bez ikakvih pravila. To ne znači da treba da budemo u konstantom strahu i da strepimo, već da preduzmemo sve mere koje bi nam osigurale ličnu bezbednost i mir kada je u pitanju naša imovina ili lična bezbednost.

Međutim, ono što muči veliki broj ljudi je kako osigurati svoj dom usled nedostatka materijalnih sredstava. Već smo pisali o lažnim sigurnosnim kamerama za video nadzor koje mogu u velikoj meri povećati bezbednost i odvratiti kriminalce od krađe ili obijanja, međutim, postoje i druge metode, a o njima ćemo više pisati u ovom tekstu.

Kriminalci koji imaju provalu ili krađu kao krajnji cilj, generalno vole da to urade u stanovima, kućama ili drugim prostorijama koje imaju slab sistem obezbeđenja ili ga uopšte nemaju. Posebno su im na meti mesta kojima mogu lako pristupiti i sa kojih mogu još lakše pobeći. Ono što im jako smeta u toj njihovoj nameri su sistemi za obezbeđenje, jer i ako uspeju lako da provale ili pobegnu, obično mogu biti lako identifikovani. Pitanje je šta uraditi da povećate bezbednost svoje imovine a ne potrošiti puno novca na obezbeđenje? Odgovor je: postaviti lažne znakove upozorenja. Sada ćemo detaljnije objasniti kakve koristi možete imati od ovakvih načina zaštite i na koji način je najbolje zaštiti sebe ili imovinu.

bezbednost

Koristi koje možete imati od lažnih znakova za obezbeđenje i video nadzor

  • Prva i najveća korist je to što ćete za vrlo malo novca ili besplatno sebi osigurati bar kakvu-takvu zaštitu. A svi znamo da je bolje imati bar nešto, nego nemati ništa. Primera radi, u dvorištu možete postaviti znakove da je vaša imovina pod video nadzorom ili zalepiti nalepnicu sa fotografijom kamere. To će svakako odvratiti provalnika koji ne želi da rizikuje, a vas će koštati samo nekoliko dinara ili ništa, ako imate dobar štampač ili ste dovoljno kreativni.
  • Ušteda vremena je još jedan benefit jer nećete morati da ga trošite na montiranje i održavanje. Znakove i stikere ćete postaviti za nekoliko minuta, a ne zahtevaju nikakvu dodatnu posvećenost.
  • Ovo zaista radi! Osim ako je reč o nekom totalno neustrašivom kriminalcu sa dobrim naoružanjem, koji ne preza ni od čega. Ali u suštini, u takvom slučaju teško da će vam bilo šta pomoći osim policije. Svakako će delovati na sitne kriminalce, kojih je i najviše.

kamera

Nedostaci ovakvog vida obezbeđenja

Naravno, sve na svetu ima svoje nedostatke, pa tako i ovakav način zaštite imovine ili bezbednosti ljudi. Sigurno ste već čuli da sve ima svoju cenu, tako da ovo su neki od nedostataka sa kojima se možete suočiti usled pokušaja da na ovaj način obezbedite sebe, porodicu ili imovinu:

  • Znakovi mogu delovati neubedljivo – vodite računa kako postavljate znakove i šta se nalazi na njima. Nemojte da bude previše očigledno da ono što piše na znaku ne odgovara stvarnosti.
  • Iskusni kriminalci mogu da vas provale – tako što npr. pretraže podatke o kompaniji koja radi video nadzor ili o modelu.
  • Proverite koliko je to što radite legalno – nemojte napisati ili istaći nešto što je u suprotnosti sa pravilama ili zakonom, jer vas to može odvesti čak i u zatvor.
  • Nećete biti obavešteni ako neko provali u vaš dom – ako neko ipak odluči da provali na vaš posed, neće vas ništa obavestiti o tome.

Ukoliko ne želite da rizikujete i više biste voleli da svoju imovinu propisno obezbedite, preporučujemo vam da pogledate ponudu sistema za obezbeđenje na našem sajtu.