Auto kamera – kako odabrati pravu

Auto kamera snima

Auto kamera je jedan od najkorisnijih gedžeta za vozače. Već smo na blogu pisali o tome da se u Srbiji snimak zabeležen auto kamerom može uzeti u obzir kao dokaz na sudu. Da bi snimak bio zaista od koristi i da biste uživali u korišćenju auto kamere, važno je da odaberete pravu kameru za vas. Pri odabiru, uzmite u obzir sve karakteristike auto kamera i uskladite ih sa vašim potrebama.

Najvažnije karakteristike auto kamera

Jedna od najvažnijih karakteristika je rezolucija. Najmanja rezolucija koja vam je potrebna je HD (720p). Uz ovu rezoluciju na snimku ćete moći da prepoznate lica, oznake i marku automobila, kao i registarsku oznaku.

HD snimak kamere

Sledeća stavka o kojoj trebate voditi računa je kapacitet SD kartice. Obično je najbolje da uzmete karticu maksimalnog kapaciteta koju vaša kamera podržava. Što je veća rezolucija kamere, više prostora na kartici će zauzeti. Ukoliko kupite karticu malog kapaciteta, nećete imati baš mnogo koristi od kamere.

Noćni režim rada je veoma važan jer nikada ne znate kada se nezgoda može dogoditi. Ukoliko se vozite kroz gusto naseljeno područje, ulično osvetljenje može malo popraviti vidljivost, ali ipak je važno da birate kameru koja pravi jasne snimke i u uslovima slabe vidljivosti.

Senzor za automatsko prepoznavanje nezgode je veoma koristan jer će sudar aktivirati automatsko čuvanje snimka u trenutku udesa, zajedno sa tačnim vremenom i mestom nezgode.

Druge važne karakteristike

Obratite pažnju na veličinu auto kamere. Veći ekran može biti koristan pri pregledavanju snimaka, ali isto tako vam može blokirati pogled na put pod određenim uglom. Jedna od najkompaktnijih kamera je Prestigio PCDVRR325 sa dimenzijama od samo 60x55x25 mm.

Neke auto kamere će se automatski uključiti zajedno sa automobilom. Ne zaboravite da su kamere korisne samo kada su uključene, pa na ovu stavku prilikom izbora obratite pažnju.

Šta se dešava sa kamerom kada je memorija puna? Postoje kamere koje tada prekidaju snimanje, ali i one koje snimaju neprekidno, brišući najstarije snimke. Kada ste na putu, ne trebate da dozvolite ničemu da vam odvraća pažnju, a posebno ne puna memorija na auto kameri, pa je naša preporuka kamera koja će snimati neprekidno.

I poslednja, ali ne manje važna karakteristika je cena. Skuplje kamere će najčešće imati bolju rezoluciju, odlične snimke i u slabijim uslovima vidljivosti, senzor za automatsko prepoznavanje nezgode, neprekidno snimanje i sve ono što jednu auto kameru čini kompletnom i doprinosi vašoj bezbednosti, a bezbednost nema cenu, zar ne?

Veliki izbor auto kamera različitih karakteristika i cena, možete pronaći na našem sajtu.