AKG zvuk za Samsung Galaxy uređaje

Lepe vesti za ljubitelje dobrog zvuka i Android uređaja – nakon prošlogodišnje akvizicije kompanije Harman, iz Samsunga uskoro stižu novi Galaxy Android uređaji koji će imati zvuk brendiran od strane AKG-a.

On+stage+at+MWC+Samsung+Tuned+by+AKG_mid

Kada smo krajem prošle godine pisali da Samsung kupuje kompaniju Harman, pomenuli smo da je primarni cilj akvizicije ulazak na tržište pametnih automobilskih sistema, međutim moglo se naslutiti da će pripajanje takođe imati uticaj i na druge proizvode iz ove dve kompanije. Na nedavno održanoj prezentaciji u okviru ovogodišnjeg Svetskog mobilnog kongresa (MWC), Samsung je konačno potvrdio da će pojedini noviji telefoni i tableti imati audio rešenja brendirana od strane AKG-a koji je deo Harman kompanije.

Prvi od predstavljenih uređaja je novi Galaxy Tab S3 tablet koji dolazi sa sistemom od 4 zvučnika izrađenih u saradnji sa AKG-om. Po rečima iz zvanične vesti na sajtu kompanije Harman, ovi zvučnici donose tabletu čistiji zvuk, sa smanjenom distorzijom i poboljšanim akustičnim performansama. Pored toga zvučnici će takođe automatski prilagođavati poziciju kanala prema tome da li je tablet u vertikalnom ili horizontalnom položaju, što osigurava pravilan raspored stereo kanala i optimalan kvalitet zvuka u svim situacijama.

Imajući u vidu da Galaxy Tab S3 dolazi sa moćnim hardverom koji može da pokrene sadržaj u 4K UltraHD rezoluciji i velikim Super AMOLED ekranom, možemo zaključiti da će ovaj tablet predstavljati pravu malu poslasticu za sve one koji pored muzike vole da uživaju i u filmovima tokom putovanja.

samsung akg

Drugi novitet dolazi iz objavljenih sažetih specifikacija o novom flagship Samsung S8+ telefonu koji tek treba da bude zvanično predstavljen krajem meseca. Naime, između ostalih specifikacija ovog telefona navedeno je i da će AKG slušalice biti deo standardne prateće opreme.

Iako još uvek nema zvaničnih detalja o specifikacijama ovih slušalica, ako uzmemo u obzir da je AKG već 70 godina jedan od vodećih proizvođača studijske opreme, sigurni smo da će zvučati daleko bolje od uobičajenih slušalica koje dolaze uz mobilne telefone. Svakako ne treba očekivati audiofilske K3003 bubice, ali se nadamo nečemu u rangu sa fenomenalnim referentnim AKG N20U slušalicama.

Osim Galaxy S8+ telefona, Harman je u svom saopštenju naveo i da će AKG slušalice takođe dolaziti i uz još neke buduće Samsung uređaje, ali bez detalja o eventualnim modelima.

samsung-MWC-s8-01