10 fenomenalnih filmskih numera koje morate preslušati

Ovih 10 filmskih numera jednostavno morate poslušati! Bilo da volite drame, komedije ili neki drugi filmski žanr, sigurni smo da ćete se složiti sa nama da ni jedan film ne bi bio toliko moćan da ga ne prati odgovarajuća muzika. Nekada je upravo muzika ta koja proslavi neki film, a neke pesme su postale popularnije od filma za koji su snimane. Napravili smo listu pesama koje su po našem mišljenju obogatile, a čak možda i proslavile filmove za koje su snimljene.

Pojačajte zvučnike na maximum i uživajte

I Will Always Love You iz filma “Telohranitelj” je jedna od numera koja je poznatija od filma za koji je snimana. Prema jednoj anketi, sprovedenoj u Velikoj Britaniji, ova pesma zauzima prvo mesto na listi omiljenih filmskih pesama.

My Heart Will Go On zaista zaokružuje temu i emocije koje prate film “Titanik”. Iako je ovaj film dostigao ogromnu popularnost, pesma u emotivnom izvođenju Selion Dion veoma je slušana i dan-danas.

Eye Of The Tiger snimljen je za potrebe filma “Rocky 3”. Rocky serijal je definitivno bio veoma popularan, ali ova pesma je poznata i popularna čak i među onima koji ovaj serijal nikada nisu odgledali. Danas Eye of the Tiger možete čuti na otvaranju mnogih mečeva.

Purple Rain je numera iz istoimenog filma, u izvođenju Princa. Spada u klasike popularne muzike. Čak i oni koji nikada nisu odgledali ovaj film ili generalno ne slušaju muziku koju je Princ snimao, slušaju i vole Purple Rain.

Amelie muzika iz filma “Čudesna sudbina Amelije Pulen” neverovatno dobro upotpunjuje ovaj film i vraća na ulice stare Francuske. Iako je mnogima film čudan i ne bi ga gledali ponovo, muzici se vrlo rado vraćaju.

The Time Of My Life iz “Prljavog Plesa” je jedna od kultnih numera koju prati fenomenalan, romantičan ples Bejbi i Džonija. Romantika i strast ovog prvog plesa i prve ljubavi pogađaju zaljubljene parove i danas.

What A Feeling i poslednji ples iz filma “Flešdens” su definitivno nadmašili popularnost ovog filma. Muzika je bila razlog odlazaka u bioskop, ponovnog gledanja ovog filma i upisivanja u plesne škole. Čak i sada, kada na TV-u imamo priliku da gledamo ko zna koju reprizu ovog filma, rado ga odgledamo baš zbog ove i drugih popularnih numera.

Staying Alive je snimljena za potrebe filma “Groznica Subotnje Večeri”, filma iz 1977. Iako je četrdesetak godina stara, ova numera je poznata i popularna među mnogo mlađim generacijama. U vreme diskoteka i žurki, punila je plesne podijume.

Knocking On Heaven’s Door je numera iz filma “Billy the Kid & Pat Garret” snimljenog davne 1973. godine. Film nije bio dobro prihvaćen kod publike, ali pesma svakako jeste. Vrlo lako je postala kultni hit, prihvaćen i vrlo rado slušan.

Moji Su Drugovi je jedna od najpopularnijih pesama koju su snimili Bajaga i instruktori – nezaobilazna na svadbama, ispraćajima, okupljanjima. Malo kome je poznato da je ova pesma snimljena za film “Ni na nebu ni na zemlji”. Mnogi za ovaj film nisu ni čuli, a kamo li da su ga odgledali, ali u voziću koji prati ovu pesmu, svi su bili barem jednom.

Da bi užitak bio potpun

Neophodno je da ove pesme slušate u pravoj atmosferi. Priuštite sebi kućni bioskop koji će vam dočarati svaki takt, svaku notu i emociju koju film i muzika prenose, udobno se smestite, pojačajte ga “do daske” i uplovite u taj fantastični svet 🙂