Wi-Fi kamere – pristupačan video nadzor za poboljšanu bezbednost

Jedna od najvećih briga današnjice je bezbednost. Bilo da brinete o tome šta vam rade deca dok niste kući, da li vaši zaposleni zaista vredno rade i kada vi niste u kancelariji ili brinete zbog vrednog nakita koji čuvate u kućnom sefu, Wi-Fi kamere su idealno rešenje za nadzor kuće i kancelarije.

Zašto da vaš izbor bude Wi-Fi kamera

Ukoliko odnedavno ostavljate dete sa bebisiterkom, verujem da ste barem jednom poželeli da proverite kako brine o njemu. Čak i ako su vam deca dovoljno odrasla da mogu biti sama kod kuće, verovatno poželite da s vremena na vreme “bacite pogled” na njih. I naravno, s obzirom na sve što se danas dešava, oprez nikad nije na odmet. Takođe sam sigurna da ne postoji vlasnik psa, mačke ili nekog drugog ljubimca koji se barem jednom nije zapitao šta oni rade kad su sami u kući. Ako ste i vi o tome razmišljali, verovatno ste barem jednom pomislili: “Da mi je samo jedna kamera, da vidim šta se zbiva.”

Mnogi su možda i ozbiljno razmišljali o ugradnji video nadzora, ali su odustajali zbog cene. Upravo je ovo najveća prednost Wi-Fi kamera – samostalne su i nije potrebno uložiti puno novca.

Sve ovakve kamere poseduju slot za micro SD kartice, te vam NVR nije neophodan. MicroSD kartice mogu biti različitih kapaciteta, ali će svakako većina biti dovoljna za privremeno čuvanje dokaznog materijala u slučaju nastale štete. Naravno, imajte na umu da su video snimači opremljeni hard diskovima od najmanje 1TB, što je mnogo veći kapacitet od bilo koje kartice. Stariji snimci će se sa WiFi kamere brže brisati, ali istovremno snimke sa SD kartice lako možete prebaciti na kompjuter ili neki od online servisa. Zato važne snimke, posebno one koji se mogu upotrebiti kao dokaz, morate prebaciti što pre.

Jednostavnije kamere se bežično povezuju s vašim ruterom i omogućavaju vam prenos uživo preko smartphone aplikacije. One su idealan dodatak postojećem sistemu. Ukoliko želite samo da bacite pogled na decu ili ljubimce dok vi niste kod kuće, ovakva kamera će vam biti sasvim dovoljna.

Servisi za gledanje uživo uglavnom su besplatni, dok se čuvanje snimaka online najčešće plaća kroz mesečnu pretplatu. Ukoliko je deo alarmnog sistema, prilikom detektovane neželjene aktivnosti, WiFi kamera će vam poslati obaveštenje i omogućiti automatski pristup tom snimku.

Većina Wi-Fi kamera namenjena je za unutrašnju upotrebu, ali postoje i one koje su otporne na različite vremenske uslove, pa će biti pogodne za spoljašnju montažu. Kamere za unutrašnju montažu uglavnom su opremljene zvučnikom i mikrofonom. Ovo vam omogućava da uvek i čujete i vidite sve što se događa ali i da, u slučaju potrebe, druga osoba čuje vas. Dobra strana je i to što je većina ovih kamera atraktivnog dizajna, tako da se lepo uklapaju u enterijer modernog doma i kancelarije.

Zahvaljujući video nadzoru nastali su brojni zabavni video klipovi, ali su sprečene i mnoge štete. Ukoliko i vi želite da povećate svoju bezbednost, bez velikih ulaganja, na ovom linku možete pogledati ponudu Wi-Fi kamera. Svakako nastavite da čitate naš blog, jer vas i dalje očekuju brojne zanimljivosti iz sveta tehnike.