Kako da se još bolje zabavite na putovanju

Sezona godišnjih odmora uskoro počinje i svi je jedva čekamo. Bilo da planirate odmor sa društvom, partnerom ili porodicom, sigurni smo da biste želeli da se što bolje zabavite na putovanju. U ovom postu vam donosimo nekoliko ideja za super zabavu.

Muziku uvek nosite sa sobom

Ukoliko ni vi ne možete da zamislite dan bez muzike, glavni gedžet koji treba da spakujete definitivno je Bluetooth zvučnik. Gde god da putujete, poželećete da se nekad tokom dana opustite uz omiljenu pesmu. Ako putujete s društvom, žurke na plaži su fenomenalan način da se provedete 🙂 Zapamtite, dobre žurke bez omiljene, dovoljno glasne muzike nema. Ovi zvučnici su veoma praktični jer ih napaja baterija, tako da u dobrom zvuku možete uživati uvek i svuda. Čak i najmanji zvučnik u ponudi ima bateriju autonomije 5h, što je više nego dovoljno. Većina je vodootporna po IPX7 standardu, što vam omogućava da se opušteno zabavljate na bazenu ili plaži. Pored svega ovoga, Bluetooth zvučnici se lako i jednostavno povezuju sa mobilnim uređajima.

Prenosivi zvučnici su, kao što im ime i govori, uglavnom jednostavni za nošenje i pakovanje. Ipak, obratite pažnju na to da budu pravilno spakovni. Ukoliko ste sačuvali originalno pakovanje, jednostavno ga spakujte u originalnu kutiju i biće bezbedan. Ako pak nemate kutiju, zvučnik možete zamotati u zaštitnu pucketavu foliju, ćebe ili u nešto od garderobe. Važno je da sa svih strana bude zaštićen od udarca.

Snimcima ostavite prijatelje bez daha

Ukoliko želite da sa svog putovanja ponesete neobične fotografije, obavezno ponesite dron. Pre putovanja uvežbajte rukovanje letelicom. Tako ćete vi biti opušteniji, a snimci fantastičniji 🙂 Ako putujete avionom, pročitajte napomene o pakovanju baterija i proverite da li imaju neke posebne zahteve o pakovanju drona. Naša preporuka je da nosite zaštitnu torbu. Dron, a posebno neki njegovi delovi, veoma su osetljivi i zahtevaju pažljivo rukovanje.

Pre nego krenete na put, pročitajte zakonske regulative koje se odnose na dronove. Mnoge države zahtevaju da posedujete dozvole za upravljanje ili imaju zabranu letenja u nekim delovima. Neke turističke centre i atrakcije nije dozvoljeno snimati dronom uopšte. Ako se raspitate unapred, poštedećete sebe mnogih neprijatnosti.

A na destinaciji…

Ako na putovanju želite fenomenalne fotografije, najpre istražite okolinu. Odaberite pejzaž koji vam se najviše dopada i napravite više snimaka. Tako ćete najlakše odrediti s koje visine i kojim pokretima ćete napraviti snimak filmskog kvaliteta. Sigurno ne želite da ljudi ili neki objekti budu kao mravi i igračke. Kada ste zadovoljni pozicijom, visinom… napravite nekoliko uzastopnih snimaka. Ukoliko imate više fotografija, možete birati onu za nijansu bolju, fotografiju idealnog osvetljenja, detalja i tome slično. Idealni snimak zabaviće vas i ulepšati vam putovanje.

Pre odmora, na našem sajtu poručite neki od ovih sjajnih gedžeta. Kuda god da ovog leta putujete, želimo vam da se na tom putovanju zabavite i uživate. A gde god bili, čitajte i dalje naš blog, jer ćete uvek naći zanimljivosti i novosti iz sveta audio video tehnike.