Predstavljamo vam COOL proizvode sa CES2022 sajma

CES2022

Sigurno se sećate filmova od pre 50-60 godina u kojima su predviđali leteće automobile, robote i razne inovacije. Neke, poput video poziva, bežičnih slušalica, pametnih telefona, robota koji pomažu u obavljanju poslova postale su već deo svakodnevice. A CES2022 je dokaz da su brendovi ozbiljno shvatili svoj zadatak i rešili da ispune još neke snove.

Nije leteći automobil, ali…

Menja boje! BMW iX Flow je pokazao da automobil ne mora uvek isto da izgleda. Ovaj SUV je prekriven mikrokapsulama prečnika ljudske vlasi. Svaka kapsula sadrži boju u sebi i pritiskom dugmeta boja se menja.

CES2022 - BMW

Iako izgleda fenomenalno, iz kompanije ističu da je velika prednost i ekonomičniji sistem regulacije temperature. Tako u hladnijim danima automobil može biti crn i lakše se zagrejati, dok je beli automobil idealan za toplije vreme. Iako je za sada predstavljen samo kao koncept, nadam se da će ovaj automobil ugledati svetlost dana.

CES2022 i proizvodi koji doprinose očuvanju zdravlja

Zagađen vazduh je u našoj zemlji u poslednje vreme vrlo aktuelna tema. Mislim da nema potrebe ni da se priča o tome koliko to može narušiti zdravlje.

Najnoviji LG PuriCare™ 360 Pet prečišćivač vazduha dobitnik je nagrade za inovacije. Opremljen je naprednim AI sistemom koji omogućava detekciju nivoa zagađenja u prostoriji. Rotira se prema izvoru najvećeg stepena zagađenja i tako na najefikasniji način prečišćava vazduh.

Kada je u Pet režimu naročito se koncentriše na borbu protiv prašine, peruti i dlaka životinje. Smanjuje iritacije i alergijske reakcije. Vazduh prečišćava, a ujedno i osvežava, stvarajući prijatnu atmosferu.

Još jedan dobitnik nagrade za inovaciju su Bose SoundControl™ Hearing Aids slušalice namenjene osobama kojima je u nekoj meri oštećen sluh. Odobrene su od strane FDA (Food and Drug Administration) i potpuno su bezbedne za upotrebu. Diskretne su, veoma udobne, otporne na prskanje vodom a poseduju i bateriju autonomije do 56 sati.

Kada ih uparite sa Bose Hear aplikacijom možete podešavati i kontrolisati razne funkcije, kako biste slušalice u potpunosti prilagodili svojim potrebama – i to bez posete doktoru. Aplikacija vam takođe omogućava da na jednostavan način podesite glasnoću u skladu sa ambijentom, npr. kada ste na ručku sa prijateljima u restoranu ili kada ste u šetnji u parku ili gledate TV kod kuće. Bez obzira na to gde se nalazite uvek obezbeđuju prirodan i prijatan zvuk.

Garmin na CES 2022 sajmu elektronike

Garmin Venu 2 Plus pametni sat sa GPS sistemom pomaže vam da bolje razumete svoje telo. Najveća razlika u odnosu na prethodni model je kompatibilnost sa glasovnim asistentom na vašem telefonu. Pored toga, možete se javiti na poziv i odgovoriti na poruku. Možete ubaciti omiljene pesme i uživati u plejlistama. Podržava i beskontaktno plaćanje što je naročito praktično u periodu pandemije.

Poseduje čak 25 sportskih aplikacija koje će vam pomoći da uvek budete u formi. Pored toga, prati otkucaje srca, nivo stresa tokom celog dana, vaše navike spavanja, menstrualni ciklus i podseća vas da unosite dovoljnu količinu vode. S obzirom na broj pametnih i novih funkcija, nije ni čudo što je osvojio nagradu za inovaciju.

Koji vam se proizvod sa CES2022 naročito dopao? Da li su vaši favoriti na ovom sajmu osvojili prestižnu nagradu za inovaciju? Kome biste vi i za šta dodelili tu nagradu? Pišite nam u komentarima 🙂 i svakako nastavite da čitate naš blog.