5 najzanimljivijih Harman proizvoda sa IFA sajma

Kao jedan od najvećih sajmova potrošačke elektronike, IFA predstavlja pravu priliku mnogim proizvođačima da predstave svoje nove proizvode. Na ovogodišnjem IFA sajmu Harman je predstavio čak 58 novih proizvoda, a mi smo izdvojili 5 najzanimljivijih za koje se takođe očekuju i pristupačne cene.

1. JBL Pulse 2

JBL-Pulse2-blog

Originalni JBL Pulse zvučnik osvojio je mnoga srca svojim unikatnim dizajnom i dopadljivim vizualizacijama koje stvaraju ugrađene LED diode. Kao njegov naslednik, Pulse 2 podiže ove funkcije na naredni nivo, a prvo unapređenje koje se može uočiti na novom modelu jeste znatno veći broj LED dioda i to sa 64 kod originalnog modela na 100 kod novog modela. Veći broj dioda donosi fluidnije i preciznije vizualizacije, ali i jednu interesentnu funkciju – mogućnost prilagođavanja okolini poput kameleona. Pulse 2 je opremljen optičkim senzorom koji skenira okolinu zvučnika i menja boje LED dioda tako da se zvučnik može idealno uklopiti u bilo koji dekor.

2. JBL Everest serija slušalica

JBL-Everest-Elite-700-headphones-980x420

Nova JBL Everest serija slušalica donosi tehnologiju od 1500$ u slušalicama znatno nižeg cenovnog ranga. Slušalice iz Everest serije su opremljene istom Tru-Note tehnologijom koja se može naći u ultra luksuznim Quincy Jones N90Q slušalicama, ali po neuporedivo nižoj ceni. Tru-Note tehnologija omogućava slušalicama da se perfektno adaptiraju unikatnom sluhu svakog pojedinca merenjem određenih parametara i prilagođavanjem frekventnog odziva slušalica.

3. JBL Flip 3
DSC00279-620x413

Još jedna od novina na polju prenosivih zvučnika je i nova generacija JBL Flip zvučnika. Novi Flip 3 je izuzetno izdržljiv, otporan na slučajno prosutu tečnost ili kišu (ne i potapanje) i dolazi u čak 8 živopisnih boja. Pored toga, Flip 3 ima i dvostruko veću autonomiju baterije u odnosu na svog prethodnika. Povezivanje sa prenosivim uređajima se vrši bežično putem Bluetooth tehnologije, a kada je povezan na telefon može se takođe koristiti i za handsfree pozive zahvaljujući ugrađenom mikrofonu sa tehnologijom za neutralisanje buke.

4. JBL Boost TV

jbl_boost_tv_blog

Na prvi pogled pomislićete da se radi o novom soundbar zvučniku, međutim JBL Boost TV je mnogo više od toga. Iako može da bude dobra alternativa velikim soundbar zvučnicima zahvaljujući snažnom basu, ovaj kompaktan zvučnik takođe poseduje i ugrađenu Bluetooth tehnologiju koja omogućava strimovanje muzike sa telefona i tableta, kao i neke dodatne funkcije. Jedna od funkcija koju svakako vredi pomenuti jeste da Boost TV može da koristi aplikaciju u Vašem telefonu da zameni zvuk reklama sa muzikom dok gledate TV. Boost TV je opremljen i Sound Shift tehnologijom koja omogućava povezivanje i sinhronizaciju sa drugim JBL zvučnicima za stvaranje multiroom sistema.

5. Harman Kardon Esquire 2

Harman-Kardon-Esquire-2-icon-1200-1024x678

Harman Kardon Esquire Mini važi za jedan od najelegantnijih prenosivih zvučnika današnjice, a na novi Esquire 2 se može gledati kao na njegovog većeg brata. Poput Esquire Mini zvučnika i Esquire 2 nije samo običan Bluetooth zvučnik već se može koristiti i kao vrhunski sistem za konferencijske pozive. Sa redizajniranim kućištem po ugledu na Esquire Mini, ovaj novi model je takođe značajno manjih dimenzija u odnosu na originalni Esquire zvučnik.