Kako nova generacija kamera unapređuje vaš biznis

Supermarketi, butici, prodavnice se danas suočavaju sa različitim izazovima. Dok se trudite da ponuda bude konkurentna, suočavate se sa bezbedonosnim izazovima, smanjenjem troškova i gubitaka i potrebom za povećanom efikasnošću. Kako vam u tome može pomoći nova generacija kamera za video nadzor?

Kako nova generacija kamera doprinosi većoj efikasnosti

U poređenju s prodajom preko web sajtova, tradicionalne prodavnice ne mogu baš tačno odrediti koliko kupaca imaju. Takođe, ne mogu izmeriti u kom periodu imaju najviše poseta, kojeg pola ili godina su njihovi potrošači i slično. Nova generacija kamera omogućava brojanje ljudi i kada se instalira na ulazu broji koliko je osoba ušlo u prodavnicu. Za vas takođe priprema izveštaje o broju poseta na dnevnom, mesečnom ili godišnjem nivou. Ova funkcija će definitivno uticati na povećanje efikasnosti. Ukoliko imate lanac prodavnica, pomoći će vam da analizirate koje lokacije su idealne za vaš biznis.

Kamera koja se instalira unutar radnje obezbeđuje brojanje kupaca po regijama. Ova funkcija vam može biti od velike koristi, jer vam pomaže da razumete kako se vaši kupci kreću. Razumevanje kretanja kupaca omogućava vam da optimizujete raspored u radnji i tako povećate efikasnost. Osim toga, niko ne voli da gubi vreme na čekanje u redu na kasi. Kada kamera primeti da se stvaraju gužve, obavestiće vas da je potrebno da otvorite dodatne kase.

Kamere koje pravilno pozicionirate unutar radnje mogu vam pružiti dodatne veoma korisne informacije i povećati bezbednost. Corridor režim omogućava nadgledanje prolaza i rafova. Kada je cela radnja pokrivena s nekoliko širokougaonih kamera, drastično ćete umanjiti šansu da vas neko pokrade i tako ćete stvoriti bezbedno okruženje. A zahvaljujući tome što su kamere širokougaone, biće dovoljno da instalirate samo njih nekoliko, što će kreirati prijatno okruženje vašim klijentima.

Video nadzor u radnji

Fisheye kamera obezbeđuje ugao vidljivosti od 360 stepeni i mapu toplote. Heat map se kreira na osnovu kretanja vaših kupaca, pomažući vam da steknete sliku o tome koji rafovi su najposećeniji i gde se vaši kupci najviše zadržavaju, odnosno šta kupuju. To vam može pomoći da odredite najoptimalnije mesto u radnji za postavljanje reklame i tako povećate prodaju proizvoda koji sada možda nisu toliko zastupljeni.

Na koje sve načine doprinosi bezbednosti

Kao što smo već rekli, velika briga poslodavaca jeste poštenje radnika, posebno kasira. Činjenica je da vi ne možete biti non-stop u radnji i nadgledati svakog zaposlenog, ali zato možete instalirati kameru naprednih funkcija i visoke rezolucije. Kamera visoke rezolucije koja će nadgledati kasu, POS uređaj i snimati zvuk će vam pomoći da na vreme uočite nepravilnosti i definitvno vas poštedeti mnogih neprijatnosti.

Nova generacija kamera nadgleda kasu

Kupcima ćete postati omiljena trgovina iz još jednog razloga – automobili će im biti potpuno bezbedni. Specijalizovane HD i PTZ kamere prate dešavanja na parkingu i alarmiraju vas ukoliko dođe do bilo kakvog incidenta. Detaljno evidentiraju pokušaj krađe, obijanja automobila, sudara ili bilo kakvog sumnjivog postupka zahvaljujući visoko kvalitetnom snimku u 4K rezoluciji.

Za to vreme, vi iz svoje kancelarije ili kuće možete pratiti dešavanja i podatke zahvaljujući naprednom Dahua softveru i DVR-u. Napredni digitalni video snimač vam omogućava da svim informacijama pristupite čak i sa mobilnih uređaja. Osim toga, možete uživo pratiti sve događaje i analizirati aktuelne podatke.

Ukoliko i vi želite da unapredite svoje poslovanje postavljanjem ovih naprednih kamera za video nadzor, slobodno nas kontaktirajte putem kontakt forme na našem sajtu ili putem mejla.