Air WiFi univerzalni daljinski za klimu – neophodan ovog leta

Leto još nije ni počelo, a već su nam uveliko temperature iznad 30 stepeni. Nema ništa gore nego kada posle napornog dana na poslu umorni, što od posla, što od vrućine, dođete u vreo stan. Italijanska kompanija GBS osmislila je idealno rešenje – Air Wifi univerzalni daljinski za klima uređaje!

Air WiFi daljinac se izdvaja po mnogo čemu. Pre svega, zaista je univerzalan. U memoriji ima preko 4000 kodova. Podržava sve poznate i manje poznate brendove klima uređaja,  automatsku i manuelnu pretragu kodova, kao i direktno unošenje koda i automatsku pretragu po brendu.

Podešavanje Air WiFi daljinca

  1. Prilikom automatske pretrage, zadržite SET dugme dok se klima uređaj ne uključi. Posle par sekundi, daljinski će početi da vrti kodove. Zavisno od brenda, pretraga može potrajati.
  2. Kada se klima uređaj uključi, pustite dugme.
  3. Proverite da li kod ispravno radi. Ukoliko iz nekog razloga to nije slučaj, ponovite proceduru od 1. koraka.

Automatsku pretragu možete primeniti na svaki brend i model klima uređaja. Ukoliko se odlučite na manuelno unošenje koda, spisak većine brendova i kodova možete pronaći u fabričkom uputstvu.

Ono po čemu se takođe izdvaja Air Wi-Fi univerzalni daljinski je to što ima ugrađenu punjivu bateriju, koja se puni kada je daljinski nakačen na bazu.

Ipak, najvažnija karakteristika ovog daljinca je to što njime možete upravljati pomoću mobilnog telefona, čak i kada niste u kući. Daljinski podržava povezivanje na vaš kućni ili kancelarijski internet. Jednom kada povežete telefon sa daljinskim, uvek ćete njime moći da upravljate.

Povezivanje daljinskog

Da biste preuzeli aplikaciju, najpre skenirajte QR kod koji se nalazi na poleđini pakovanja. Kod će vas automatski usmeriti na Google Play ili App Store, u zavisnosti od toga koji uređaj koristite, nakon čega možete preuzeti besplatnu aplikaciju. Kada je instalirate, aplikacija će zahtevati registraciju. Kada se registrujete, možete započeti konfigurisanje.

Konfigurisanje daljinca je veoma jednostavno i sastoji se od samo nekoliko koraka.

  1. Uverite se da Vam je telefon povezan na odgovarajući WiFi.
  2. Daljinski mora biti nakačen na bazu kako bi se povezao sa telefonom.
  3. Sada je potrebno da kliknete na ‘add device’ i dodate Vaš daljinski u aplikaciju. To ćete uraditi klikom na AC Remote Controller, potom idete na next.
  4. Zadržite ON/OFF dugme 5 sekundi, dok se ne pojavi ”01” na ekranu daljinskog upravljača. U donjem levom uglu će se pojaviti znak za WiFi. Tada možete pustiti dugme. WiFi ikonica će treperiti dok se daljinski ne poveže sa telefonom.
  5. Sada je potrebno da u aplikaciji unesete Vaše podatke za WiFi, odnosno naziv Vaše mreže, šifru koju koristite za WiFi mrežu i e-mail, kako bi se daljinski nakačio na internet.
  6. Kada je telefon povezan, daljinski će se pojaviti u aplikaciji. Kada kliknete na daljinski, klikom na Edit, pa Edit Name možete nazvati daljinski po želji. Displej telefona će postati vaš daljinski gde ćete moći da podešavate temperaturu, mod, brzinu, tajmer i sva ostala podešavanja kao na originalnom daljinskom upravljaču.

Pomoću tajmera možete podesiti da se daljinski, u određeno vreme određenim danima, uključuje ili isključuje. Npr. ukoliko se svake subote vraćate kući u 15h, možete podesiti tajmer na 14h i tako uvek ući u savršeno rashlađen stan.

Detaljno uputstvo za povezivanje Universal Air Wifi daljinca možete pogledati u videu koji sledi.

Ovog leta uštedite uz Air WiFi univerzalni daljinski. Uz ovaj daljinski više nije neophodno da klima tokom celog dana bude uključena i bespotrebno troši struju, već jednostavno kada posle posla krenete kući, preko aplikacije uključite klimu, podesite je na željenu temperaturu i uživajte u idealno rashlađenom stanu.

Univerzalni Air WiFi daljinski možete poručiti putem našeg sajta. Svakako nastavite da pratite naš blog, jer ćemo i dalje pisati o raznim zanimljivim i korisnim temama iz sveta tehnike.