5 razloga da nabavite pentabrid video snimač

Do skoro je bio zaista veliki problem odabrati adekvatan DVR, posebno ukoliko se on naknadno dodaje u sistem. Svaki poznatiji brend je imao svoj sistem i snimača koji je podržavao samo te kamere. Ukoliko biste želeli da dodate samo jednu kameru, naišli biste na isti problem. Moralo se pogoditi više stvari da bi sve komponente radile. Kako bi se olakšalo kupcima, bilo je važno da DVR, kao element koji povezuje sve komponente video nadzora, podržava barem više od jednog sistema. Ovoj potrebi je donekle udovoljeno nekim hibridnim snimačima, koji su podržavali do 2 ili 3 sistema. Međutim, potrebi kupca u potpunosti je odgovoreno dizajniranjem pentabrid snimača.

Pentabrid digitalni video snimači su poslednja generacija XVR-ova. Podržavaju čak pet tehnologija i pružaju barem 5 razloga da ih što pre nabavite.

pentabrid snimač

1. Podržava sve popularne sisteme

Dahua, kao jedan od vodećih proizvođača video nadzora, počela je s proizvodnjom pentabrid snimača. Osim HDCVI-a, pentabrid snimači podržavaju i druge popularne sisteme – HD-TVI, AHD, analogni i IP. Dakle, ovi snimači podržavaju i analogne i IP kamere i mogu ih snimati istovremeno.

2. Jednostavna instalacija

Još jedna fenomenalna odlika ovih snimača je takozvana Plug & Play instalacija. Ovi DVR-ovi automatski prepoznaju signale koji dolaze od priključenih kamera bez nekog dodatnog podešavanja.

3. Inteligentni Video Sistemi (IVS)

IVS analitika dostupna je uglavnom na prvom analognom kanalu Ultra i Pro snimača. Ovakva analitika omogućava detekciju i slikanje lica na snimku. Neki modeli podržavaju i naprednije funkcije poput brojanja ljudi, što može biti naročito korisno za upotrebu u marketima.

4. Dodatne napredne funkcije

Osim detekcije lica, pentabrid snimači, kao najnovija generacija DVR-ova podržavaju i mnoge druge napredne funkcije. Poseduju algoritme za detekciju pokreta i prilagođene režime snimanja. Mogu se programirati da uključe snimanje kada je alarm aktiviran ili kada je detektovan pokret, čuvajući tako prostor na hard disku. Takođe se mogu programirati da snimaju po zakazanom rasporedu ili u različitim vremenskim intervalima. Ova funkcija se može odnositi samo na jednu priključenu kameru ili na sve.

5. Smart H.265+ video kompresija

Smart H.265+ video kompresija daleko je naprednija od donedavno korišćene H.264 kompresije. Donosi poboljšanje od čak 90%. Omogućava čuvanje više podataka tokom dužeg perioda bez žrtvovanja kvaliteta video snimka.

Ukoliko ste shvatili da vam je potreban novi DVR, veliki izbor kvalitetnih i modernih digitalnih video snimača možete pronaći na našem sajtu.