Site icon AV market Blog

5 razloga za dobru muziku i ozvučenje za restoran

Oduvek su ljudi uživali u slušanju muzike uz obrok. Još u doba starog Rima, muzičari su svirali i zabavljali goste tokom svečanih večera i zabava.

Danas je muzika mnogo dostupnija, a zabava bez dobre muzike praktično nemoguća. Zato je važno da se ugostitelji, koji žele uspešan restoran pun zadovoljnih gostiju, zapitaju koliko pažnje zaista pridaju muzici.

U ovom postu ćemo navesti 5 razloga zbog kojih biste trebali da obratite pažnju na muziku i ozvučenje za restoran.

1. Muzika stvara atmosferu

Muzika je neverovatno važna u brendiranju vašeg restorana. Takođe, ona je ključni element za dobru atmosferu. Zato odabiru muzike treba pridati posebnu važnost.

Jačina muzike je bitna! Ukoliko je preglasna, muzika će onemogućiti vašim gostima da razgovaraju. Sa druge strane, ukoliko je mnogo tiha, ili još gore, nemate muziku u restoranu, gosti će čuti zveckanje escajga, tuđe razgovore, neće se osećati slobodnim da razgovaraju sa svojim sagovornikom, što će neminovno izazvati nervozu i svakako želju da odu na neko prijatnije mesto. Zato obezbedite svojim gostima prijatnu atmosferu, gde će uz pozadinsku muziku moći opušteno da ćaskaju i uživaju u obroku.

2. Zaposleni su srećniji i bolje rade

Srećniji zaposleni i srećnije mušterije će usrećiti vaš novčanik 🙂 . Osoba koja je zadovoljna poslom koji obavlja i atmosferom u kojoj radi će biti efektivnija tokom celog dana i mnogo srećnija. Raspoloženo osoblje privlači nove goste.

3. Muzika će čekanje učiniti prijatnijim

Prema nekim naučnim istraživanjima, muzika može čekanje učiniti prijatnijim iskustvom. Uz fine pozadinske tonove, gosti neće biti napeti. Sporija muzika može učiniti da vreme teče brže. Ukoliko vam je u određeno doba dana gužva u restoranu, pobrinite se da tada puštate sporiju, muziku ugodnih tonova, jer će to nabaciti osmeh gostima koji možda malo duže moraju čekati da bi dobili svoju kafu.

4. Tempo i jačina muzike utiču na ukus hrane

Neke naučne studije na ovu temu se sprovode već duže vreme. Naučnici su uvideli da muzika zaista utiče na ukus hrane. Na primer, sporija, lagana muzika će poboljšati ukus slanih, začinjenih jela, dok će brža muzika poboljšati ukus deserta.

Preglasna muzika će uticati na to da vaša jela nemaju toliko dobar ukus.

Stoga, ukoliko želite da vaša jela imaju pravi ukus, zaposlite dobrog kuvara, ali obratite pažnju na muziku. Idealno je da muzika bude srednje glasna, uglavnom sporija i laganija.

5. Uz prave zvuke ćete povećati potrošnju

Iskusni restorateri znaju da je muzika važan element u predstavljanju restorana. Neka istraživanja pokazuju da restorani koji puštaju džez ili klasičnu muziku obično spadaju u grupu sofisticiranijih restorana, veće klase, pa samim tim i skupljih, od onih koji na primer, puštaju rok muziku. Sa druge strane, restoranima brze hrane je cilj da se gosti puno ne zadržavaju, pa oni mogu birati glasniju i bržu muziku i na taj način povećati promet.

Za koji god tip lokala i muzike da ste se opredelili, ono što svakako mora pratiti vaš izbor je kvalitetno ozvučenje za restoran ili lokal. Na našem sajtu možete pronaći veliki izbor kompleta ozvučenja, kao i različite komponente ozvučenja.

Nastavite da pratite naš blog, jer ćemo nastaviti da vam dajemo korisne savete i pišemo zanimljivosti iz sveta tehnike 🙂

Exit mobile version